Huda vsestranska igrača, ki dresira možgane otrok in odraslih!

»Po izobrazbi sem univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva in se ukvarjam s projektiranjem gradbenih konstrukcij. Tako je sestavljanka Gogix le otroška oblika mojega poklicnega dela,« nam je za začetek povedal Ervin Presiček. 

Huda vsestranska igrača, ki dresira možgane otrok in odraslih! (foto: Štartaj Slovenija) Štartaj Slovenija
6. 11. 2019

Nato je dodal, da se zamisel za funkcionalno sestavljanko ni rodila samo iz njegovega poklicnega dela, ampak je nekako zorela s časom kot odziv na pomanjkljivosti nekaterih igrač. »K temu je pripomoglo tudi opažanje, da se otroci preveč posvečajo digitalnim medijem in jim zaradi tega pešajo ročne spretnosti. Želel sem si, da bi Gogix postal zdravilo za uravnoteženje digitalnega in fizičnega sveta. Ko sem videl odziv otrok, pa sploh ni bilo dileme o nadaljevanju.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GOGIX (@gogix_igraca) on

Sestavljanka, ki povezuje generacije!

Poučna sestavljanka Gogix krepi ročne spretnosti in umske sposobnosti ter mlajše in starejše sestavljavce vabi v svet konstrukcij, v katerem lahko sestavljajo brez predpisanih načrtov. Ravni in ukrivljeni sestavljalni elementi omogočajo gradnjo najrazličnejših modelov in puščajo domišljiji prosto pot. Nastane lahko vse od preproste vrtavke do zahtevnejših večnadstropnih konstrukcij.

Ne samo najmlajši, tudi odrasli se z veseljem prepustimo domišljijskemu svetu. Ker ni pravil in načrtov za sestavljanje, smo prepuščeni svoji domišljiji, zato z inovativno sestavljanko Gogix spoznavamo svet grajenja konstrukcij. Gre torej za poučno in hkrati zabavno preživljanje prostega časa, pri katerem uporabljamo logično in kreativno razmišljanje ter razvijamo grafomotorične spretnosti in prostorske predstave. Zaradi raznolikosti oblik in števila delov lahko ustvarimo vedno nove kombinacije, premikajoče se konstrukcije ali celo kreiramo družabne igre.

Ustvarite, karkoli želite

Lahko seveda tudi čisto svoj model avtomobila! ;) Za še več zabave pa lahko sestavljamo v družbi in po navdihu naredimo poligon, igrišče za nogomet ali stolp za izstrelitev žogice. 

Sestavljanka vsebuje več kot 185 kosov različnih elementov, ki so izdelani iz plastične mase ABS in jih je mogoče reciklirati. Primerna je za odrasle in otroke, starejše od treh let.

Ervin nam je za konec še povedal: »Sčasoma se je izkazalo zmotno moje prepričanje, da bodo največji problemi z razvojem in proizvodnjo Gogixov. Največji problem je zame trgovski del, ki mi je najbolj tuj in mi še vedno pomeni največji izziv, zato sem se tudi odločil za Štartaj Slovenija. V tem projektu mi največ pomeni promocija, ki pomaga približati Gogixe širšemu krogu ljudi, seveda predvsem otrokom.«

Še več o tej fascinantni sestavljanki za otroke in odrasle preverite na www.gogix.si, Facebooku @gogixigraca in Instagramu gogixi_igraca.

Svojo sestavljanko Gogix poiščite v katerikoli od 12 trgovin Interspar po Sloveniji.