Juan Pablo Montoya je stisnil Bugattija Chirona od 0 do 400 km/h v 42 sekundah in postavil rekord

Indy dirkač Juan Pablo Montoya je velik ljubitelj Bugatti avtomobilov in zato pravi naslov za postavitev tega neverjetnega svetovnega rekorda.

Juan Pablo Montoya je stisnil Bugattija Chirona od 0 do 400 km/h v 42 sekundah in postavil rekord (foto: Bugatti) Bugatti
15. 9. 2017

Novi Bugatti Chiron ni poceni igračka. Kar 2,3 miljone evrov morate imeti v žepu, če želite enega v svoji garaži, to pa seveda pomeni, da le redki vozijo ta izjemni avtomobilski presežek. V Kolumbiji rojeni Indy dirkač Juan Pablo Montoya je eden teh srečnežev, sedaj pa obenem še lastnik prestižnega svetovnega naslova.

Pri Bugattiju so ga kar sami povabili, da bi svoje vozniške talente preizkusil za volanom njihovega 16-valjnega 8-litrskega Chriona, ki rezgeta s kar 1.499 konjskimi močmi (1.102 kW!). Rekord, na katerega so upali - in ga dosegli - je bilo skočiti iz mirovanja do 400 km/h v čim krajšem času in nato avtomobil z močnim zaviranjem čim prej spet spraviti v mirovanje.

V videu si lahko z navdušenjem pogledate, kako se je ta rekord zgodil v le 41,96 sekundah in to na razdalji le 3.112 metrov.