Kitajski lastniki avtomobilov Tesla so imeli srečanje - in takoj je padel rekord

Na kupu je bilo stotine avtomobilov Tesla Model S in Model X, rezultat pa je bil zapis v knjigo rekordov, saj je bila to "največja parada Tesla avtomobilov" doslej.

Kitajska ima rada električne avtomobile (foto: Profimedia) Profimedia
24. 1. 2017

Morebiti se zdi, da si vsak dan nekje izmislijo nek nov rekord, a dosežek, ki so ga pripravili lastniki avtomobilov Tesla v kitajskem Pekingu, je vsekakor vreden tega naziva. Paša za oči in dogodek, ki ga avtomobilski svet ne bo kar tako spregledal. Na srečanje lastnikov se je pripeljalo skupno 245 Tesla avtomobilov, ki so jih parkirali v lične vrste in pripravili pravi mini šov.

Tesla je sicer precej pozno vstopila na kitajsko tržišče in tam pravo porast prodaje teh avtomobilov še čakajo. V letu 2016 so namreč prodali "le" 6000 avtomobilov Tesla, medtem ko so jih, za primerjavo, v ZDA prodali kar 30.000. 

To še zdaleč ne pomeni, da Kitajska ni dovzetna za nakupe električnih avtomobilov. Tesla zaenkrat predstavlja le košček tega tržišča, saj so sicer na Kitajskem v letu 2016 prodali preko 600.000 električnih avtomobilov. Nasprotno je v ZDA Teslin Model S najbolje prodajan električni avtomobil v državi.

Glede na zanimanje za električne avtomobile na Kitajskem je potemtakem Tesla zagotovo hvaležna za vsako reklamo - sploh, če je videti takole:

Več fotografij in informacij pa na Electrec.co.uk.