Ko vas naslednjič vprašajo, kateri je vaš sanjski avtomobil, je odgovor Bentley Continental GT

Britanski luksuz, aluminij in navdih kristala, ostrina na sicer mehko zaobljenem konjičku, ki tretjo generacijo Continentala GT pelje v lepo prihodnost. Definicija sanjskega avtomobila.

Ko vas naslednjič vprašajo, kateri je vaš sanjski avtomobil, je odgovor Bentley Continental GT (foto: Bentley) Bentley
7. 9. 2017

Bentley je razkril tretjo generacijo serije Continental GT, ki je videti kot avtomobil, o kakršnem sanja celo James Bond. Ob predstavitvi so izdali tudi video, v katerem razložijo konceptualno zasnovo in oblikovalske izbore ob snovanju tega prestižnega avtomobila. Veliko slogovnih namigov so si sposodili od koncepta EXP-10 Speed 6 iz leta 2015.

Novi Bentley je tako bolj športen, spuščen nižje od modelov prejšnjih dveh generacij in ima impresivno prednjo masko, ki mu daje bolj agresiven videz. Prednje in zadnje luči so zelo blizu zasnovi, ki je bila del koncepta EXP-10. 

Vodja oblikovanja novega Bentleya, Stefan Sielaff, v kratkem videu razkrije več podrobnosti glede oblike, navdiha in materialov. Nas pa zanima, če si ga bo morda kdo v Sloveniji vendarle privoščil? Enega sivega Bentleya smo svoj čas že videvali na ljubljanskih ulicah ...