Le kaj je bil razlog, da je sredi vožnje zagorel BMW M5?

Internet ugotavlja, kaj je bil razlog, da je sredi divjanja po cestah ruskega Perma BMW M5 nenadoma zagorel. Nenavadni pripetljaj je posnel motorist, ki je vozil ob nesrečnem avtomobilu.

Le kaj je bil razlog, da je sredi vožnje zagorel BMW M5? (foto: Айрат Газаиров @ YouTube) Айрат Газаиров @ YouTube
19. 6. 2017

Debata se je sprožila pred nekaj dnevi, ko se je na spletu pojavil posnetek iz ruskega mesta Perm. BMW M5 stoji pri rdeči luči. Voznik na mestu pohodi plin, pripravlja vrtrljaje za speljevanje, ko pod avtomobilom poskočijo plameni. Voznik panično spelje, a se kmalu ustavi, ko avto začne resneje goreti in ugotovi, da ognju pač ne bo ušel. 

Zdaj se je pojavil še drugi posnetek. Avtor je motorist, s katerim je voznik BMWja tekmoval po mestnih cestah, od semaforja, do semaforja. Po kratki dirki se BMW ustavi ob motoristu, ki v šoku pokaže vozniku avtomobila, da pod vozilom gori. Taisti motorist kasneje pogasi goreči BMW z malim gasilnim aparatom (dober opomin, da izpopolnimo opremo našega avtomobila). 

Najbolj zanimiva je sicer reakcija voznika BMW: namesto, da bi zlezel iz gorečega avta, ki bi ga bilo prvi hip najlažje pogasiti, se z veliko hitrostjo odpelje naprej. Je mar mislil, da bo zračni tok pogasil ogenj (ki je bil kot je videti po sledi za avtom, posledica iztekanja olja)?

Skratka: v primeru požara na vozilu tega ustavite čim bolj izven vozišča, nato pa takoj zapustite vozilo in ga pričnite gasiti (pogoj za to je seveda, da imate v vozilu gasilni aparat)!