Najdražjo Uber vožnjo si je privoščilo dekle, ki je hotelo videti svojega fanta

Zabeležili so najdaljšo pot prek storitve Uber, ki je zaljubljeno dekle in vztrajno voznico peljala od Williamsburga v Virginiji do New Yorka. Cena? Več, kot če bi kupila letalsko karto. 

Kako daleč bi peljali zaljubljeno dekle? (foto: Profimedia) Profimedia
14. 12. 2016

Uber je zanimiva storitev, ki naj bi se počasi prebijala tudi v Slovenijo. Enostavna rešitev za hitre prevoze ponuja aplikacijo, s katero sporočite, da potrebujete prevoz in prostovoljni vozniki, ki so v bližini, se lahko odzovejo. Vsakdo je lahko Uber voznik, cena pa je veliko bolj ugodna kot, če bi poklicali taksi. 

To storitev je izkoristila tudi zaljubljena punca iz mesta Williamsburg v Virginiji, ki si je nadvse želela videti svojega fanta, bivajočega v New Yorku. Po zapisih publikacije Metro UK je bila potnica stara 19 ali 20 let. Sedla je v avtomobil in voznico Janis Rogers vprašala, kako daleč jo je pripravljena peljati. Voznica, ki je v tem podvigu videla zanimiva avanturo, je sprejela, da jo pelje do koder želi. Cilj: 640 kilometrov oddaljen New York. Predviden čas potovanja: 6 ur in 15 minut. 

Uber voznica je povedal, da je potnica večino poti tako ali tako spala, ko sta po osmih urah vožnje dosegla Brooklyn, pa bojda sploh ni bila tako zelo navdušena, ko je videla svojega fanta - le zelo utrujena. Z voznico sta se še isti dan vrnili v Williamsburg, prispeli sta ob 3.45 ponoči. 

Mimogrede, povprečna pot, ki jo opravijo Uber vozniki, je 8,6 kilometrov. 

Dekle je za pot v celoti plačalo 294.04 dolarjev. Napitnine ni pustila, vendar je ta že vključena v predvideno urno postavko za Uber voznike - se pa zdi, da če te nekdo vozi naokoli skoraj 16 ur, da pustiš kakšen dolar več. Za isto pot z vlakom bi odštela 190 dolarjev, še bolj smešno pa je, da so v tem času letalske karte notranjih letov po Ameriki zaradi praznikov izredno nizke, tako da bi jo izbira letenja stala zgolj 218 dolarjev. 

In zakaj je vožnja bila kar 2 uri daljša od predvidenega potovalnega časa? Ker sta pri vstopu v New York naletela še na hudo prometno gnečo. Torej - si želite postati Uber voznik, ko ta storitev pride tudi v Slovenijo?

Značke: uber