Najhitrejši intervju na svetu je potekal v Jaguarju XJR575 pri hitrosti 300km/h

Da bi bolje predstavili novega Jaguarja XJR, ki do hitrosti 100 km/h skoči v 4,4 sekunde, so ga pognali do 300 km/h in se medtem na hitro pogovorili s studijskim direktorjem podjetja Jaguar Waynom Burgessom.

Najhitrejši intervju na svetu je potekal v Jaguarju XJR575 pri hitrosti 300km/h (foto: Jaguar) Jaguar
28. 7. 2017

Novi Jaguar XJR575 ima 567 'konjskih' moči, zmore nepredstavljive hitrosti, a je obenem tudi nadvse udoben. Tako udoben očitno, da lahko pri 300km/h mirno opravljate intervju z voznikom. Pri znamki Jaguar so za ta podvig za volan posadili njihovega direktorja oblikovalskega studia Jaguar Wayna Burgessa, kateremu je novinarka Amanda Stretton (vajena vožnje pri visokih hitrostih) med pospeševanjem do 300 km/h postavila nekaj hitrih vprašanj o avtomobilizmu. Mimogrede, XJR575 je do te končne hitrosti potreboval 44 sekund. 

Novi član družine XJ ima nekoliko bolj agresiven zunanji videz zaradi spremenjenega prednjega odbijača, dvojno odprtino na pokrovu za motor in dvižni zadnji spojler. Notranjost je odeta v usnje in okrašena z obveznimi 575 značkami na vseh pravih lokacijah. Na armaturi je še 10-palčni zaslon z upravljanjem na dotik in zmožnostjo 4G ali WiFi povezave, kjer se ponuja kopica dodatnih nastavitev po želji voznika.