Njegova punca je hotela prodati 1996 Hondo Accord, zato je mladi režiser posnel video oglas - in ta je postal viralna senzacija

Zelena Honda Accord EX letnik 1996 je imela začetno ceno 499 dolarjev. Potem je oglas pograbil splet. Zdaj ima že skoraj 6 milijonov ogledov, za avtomobil pa je ponudbo oddalo celo podjetje CarMax.

Njegova punca je hotela prodati 1996 Hondo Accord, zato je mladi režiser posnel video oglas - in ta je postal viralna senzacija (foto: Max Lanman @ YouTube) Max Lanman @ YouTube
16. 11. 2017

Internet je resnično nepredvidljiva zver.

"Moje dekle mora prodati svoj avto," se začne oglas, prvič pred dvema tednoma objavljen na YouTube. "Da bi ji pomagal, sem posnel ta oglas."

Zelena Honda Accord EX letnik 1996 ima 227.070 prevoženih kilometrov in začena cena je bila postavljena na 499 dolarjev (okoli 430 evrov). A video oglas je postal viralen. Razpasel se je po Redditu, postal eden od 10 najbolj trendi video posnetkov na YouTube in senzacionalna zgodba se je začela.

V nekaj dneh so na spletni dražbi ponudbe za avtomobil presegle 20.600 dolarjev (17.500 EUR), kar je skorajda cena popolnoma nove Honde Accord letnik 2018 (v Ameriki je ta cena 23.570 dolarjev, kar je okoli 20.000 EUR). Nekaj tednov kasneje, ko se je dražba pomikala proti zaključku, pa so ponudbe postale vrtoglave in presegle celo 150.000 dolarjev (malo manj kot 130.000 EUR).

Zaradi zapletov na eBayu je medtem dražba izginila, se ponovno pojavila in bila kasneje celo nadzorovana, da so pri eBayju sproti odstranjevali ilegalne in lažnive ponudbe. Vmes pa so vskočili še s podjetja CarMax in podali svojo šaljivo, a v osnovi resno ponudbo: 20.000 dolarjev za avto s celotno vsebino, vključujoč 5.000 dolarjev za mačko in 2.000 za skodelico za kavo. CarMax so se Maxu oglasili kar preko YouTube sporočila:

Video oglas je pripravil Max Lanman, v Los Angelesu živeči scenarist in režiser, ki si je s tem oglasom vsekakor priboril svojih 10 minut slave. Oglas je namreč videti kot vrhunsko produciran oglas za moderne avtomobile. Vključuje čudovite posnetke iz zraka, zabavno zgodbo in dekle (predstavlja jo prebijajoča se igralka Anne Marie Avey), ki se v avtomobilu (kjer v kasetofon porine kaseto s priključkom na iPod) vozi s svojo perzijsko mačko v naročju in s skodelico kave v roki. Posnetki z dronom ponudijo čudovite poglede na vožnjo ob oceanu, ko žametni glas doda: "To ni avtomobil. To ste vi. Življenjski slog. Izbira. Vaša izbira."

Oglejte si ta famozni oglas.

Danes, 2 tedna kasneje, pa je slavna tudi mačka, ki nastopa v oglasu. Kot je razkril avtor, je mačkonu ime Papa Puff Pants in si ga v resnici lasti režiserjevo dekle Carrie.

Za koliko se bo avtomobil dejansko prodal, bo jasno konec tega tedna, ko poteče dražba na eBayu.