Od blizu si oglejte fascinantni hiperavtomobil Devel Sixteen, ki je navdušil na sejmu v Dubaju

Predstavitveni kotiček podjetja Devel na avtomobilskem sejmu v Dubaju je bil zagotovo najbolj impresiven. Navdušila je njihova konceptualna cestna raketa Sixteen s kar 5000 "konji", ki si jo v videu lahko sedaj ogledate tudi pobliže.

Od blizu si oglejte fascinantni hiperavtomobil Devel Sixteen, ki je navdušil na sejmu v Dubaju (foto: Shmee150) Shmee150
16. 11. 2017

YouTube uporabnik Shmee150 si je vzel čas, da je s kamero podrobno raziskal Devel Sixteen, ta izjemni avtomobilistični koncept, ki naj bi bil nekoč na voljo v treh konfiguracijah, vsaka močnejša od kateregakoli hiperavtomobila trenutno na tržišču.

Osnovni, t.i. "začetniški" model vključuje 2000 "konjskih" moči, sledi mu različica s 3000 "konjskimi" močmi. Največja atrakcija pa je bil zagotovo najmočnejši Sixteen s 5000 "konjskimi" močmi in quad-turbo 12.3-litrskim V16 motorjem.

Najmočnejši Sixteen bo presegel hitrost 500km/h, kar pomeni, da ga ne bomo videli na kakšnih dirkalnih progah, ampak zgolj na dirkalnih ravnicah izbranih puščav.

Notranjost avtomobila je še v izdelavi, idejno pa stremijo k preprostemu, a futurističnem videzu. Kabina je presenetljivo prostorna za tovrstno jekleno zver.