Poglejte, kako so si pri West Coast Customs zamislili predelavo 100 let starega Mitsubishija Model A

Pred stotimi leti je Mitsubishi izdelal prvi avtomobil. Imenoval se je Model A. Letos so ta zgodovinski primerek popeljali v prihodnost in v sodelovanju z West Coast Customs je nastal Re-Model A.

Poglejte, kako so si pri West Coast Customs zamislili predelavo 100 let starega Mitsubishija Model A (foto: Mitsubishi Motors NA) Mitsubishi Motors NA
28. 11. 2017

Re-Model A je kombinacija starega in novega. Staromodni videz so kombinirali s plug-in hibridno močjo Outlanderja PHEV. Da so lahko namestili Oulanderjevo šasijo, so morali originalni Model A razširiti. A to niso edine spremembe, ki jih je zahteval današnji čas.

Re-Model A ima moderno krmiljenje in ročno zavoro, ki je original seveda ni imel. Prav tako novi Re-Model A vključuje Mitsubishijev Super All-Wheel Control, zaradi česar je videti nekoliko smešno, saj ima široka, novodobna kolesa in pnevmatike, ki vsekakor ne sodijo v čas originala. Sprednji del je ravno tako prilagojen, da lahko v sebi nosi sodobni motor, kar daje avtomobilu nekoliko nenavaden prednji videz.

A to so pač zahteve današnjega časa, saj se Re-Model A vsekakor vozi bolje, kot original. Pred stotimi leti je imel debitantski Mitsubishijev avtomobil 2.8-litrski štiri cilindrični motor, ki je vozniku ponudil le 35 "konjskih" moči.

Vseeno so odzivi na tole predelavo mešani. Mnogi se namreč ne strinjajo s poseganjem v tako ikonično vozilo, kot je stoletni Model A, ki si namesto tovrstnih podvigov verjetno bolj zasluži častno mesto v kakšnem avtomobilskem muzeju.

Podrobnosti pa na Mitsubishijevi uradni strani za Re-Model A.