Znani vozijoPoklicali smo Gregorja Čegljaja in ga vprašali, kateri avto vozi v Ameriki, kjer ta hip živi (+ KOLIKO stane)

Vedeli smo, da je Gregor Čegljaj ljubitelj dobrih avtomobilov, a ta avto … V ta avtomobil, ki ga vozi v Ameriki, kjer ta hip živi, se boste želeli usesti tudi vi.

Poklicali smo Gregorja Čegljaja in ga vprašali, kateri avto vozi v Ameriki, kjer ta hip živi (+ KOLIKO stane) (foto: POP TV) POP TV
8. 8. 2022

Gregor Čegljaj, o katerem se je v zadnjih dneh veliko govorilo na družabnih omrežjih, je ljubitelj avtomobilov, zato pravzaprav ne preseneča, da je njegov vsakodnevni avtomobil prestižne znamke.

Novinarka naše medijske hiše je Gregorja v teh dneh kontaktirala in ga prosila, da nam pošlje kakšno fotografijo avtomobila, ki ga vozi v Ameriki, kamor se je preselil in kjer živi skupaj s svojim bratom dvojčkom.

Gregor je naši novinarki poslal spodnji dve fotografiji in ji zaupal sledeče:

"Že od nekdaj sem bil ljubitelj Audija in tudi pred sponzorskim Renaultom sem imel Audi. Ker pa so ceste v Texasu katastrofalne, sem se pa odločil za Q8 Prestige … Drugače sem pa ljubitelj RS7."

Kaj pa cena?

Preverili smo in ugotovili, da bi za ta model avta v Ameriki odšteli 80.000 € ali več.

In še nekaj značilnosti …

Audi Q8 lastnikom ponuja eleganco petvratnega coupeja in vsestransko uporabnost SUV-ja. Je približno enakih dimenzij kot Audi Q7, a na prvi pogled deluje precej nižji zaradi dizajna s padajočo streho. S skoraj tri metre dolgo medosno razdaljo ponuja potnikom veliko prostora v kabini.

Notranjost se ne razlikuje dosti od tiste v Audiju A8 z dvema zaslonoma na dotik na sredinski konzoli in digitalno instrumentno ploščo za volanom.

Audi Q8 je tehnološko zelo napreden. Zasnova je postavljena na tako imenovano platformo Audi Space Frame, ki vsebuje okoli 15 % aluminija in 14,4 % izredno trdega jekla. Audi Q8 tehta le 2.145 kilogramov, če je vanj nameščen 3-litrski TDI-motor. Ta ima 286 konjskih moči in je opremljen z Audijevim blagim hibridnim sistemom. Audi Q8 ima prtljažnik s 605 litri prostornine, če pa poklopimo zadnje sedeže, se ta poveča na 1.755 litrov. Na prednjem delu prevladuje ogromna maska, s šestimi navpičnimi kromiranimi rešetkami ter matričnimi LED-žarometi.

Na strani je opazen velik C-stebriček, zadek pa zaznamujejo LED-luči, ki so med seboj povezane s tanko LED-svetlobno linijo.  

Megan Trophy R.S. oranžne barve

Sicer pa je Gregor po oddaji Sanjski moški, v kateri je nastopil kot osrednji lik, prejel sponzorski avtomobil Megane R.S. Trophy oranžne barve, za katerega boste odšteli 40.490 € ali več.

Gre za športno ikono, s katero lahko vsakdo zavlada na cesti, pravijo v avto hiši Pleško Cars. Megane R.S. Trophy zaznamujejo širši blatniki, športno podvozje, oblazinjenje v temno sivi tkanini R.S. Carbone z rdečimi okrasnimi prešivi, prefinjeni elementi in ekskluzivne barve. Megane R.S. je opremljen s funkcijami po navdihu iz sveta avtomobilskega športa.

Seveda pa se bistvo skriva pod motornim pokrovom, kjer se nahaja 1,8-litrski bencinski motor, ki po zaslugi prisilnega polnjenja proizvede 221 kilovatov ali 300 'konjev' moči. Poglejte, kako je videti:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pleško Group (@pleskogroup)

Preberite še: Kakšno razkošje! Ta avto vozi Jan Plestenjak