Policist naletel na voznika, ki je imel iPhone in tablico privezana kar na volan

Policist je ustavil voznika, ker je opazil, da ima na glavo poveznjene slušalke. Ko pa je pristopil k avtomobilu, je naletel na nov nivo nevarne vožnje.

Policist naletel na voznika, ki je imel iPhone in tablico privezana kar na volan (foto: Vancouver Police @ Twitter) Vancouver Police @ Twitter
23. 11. 2017

Kanadski policist se je načudil vozniku, ki ga je pred dnevi ustavil zaradi uporabe slušalk med vožnjo. Ko pa je pristopil k avtomobilu, je odkril, da ima voznik iPhone in Samsungovo tablico privezana kar na volan.  

Voznik je bil seveda kaznovan. Kazen je bila precej mila, le 81 kanadskih dolarjev (okoli 53 evrov) in opozorilo, čeprav ob vsem tem voznik še ni imel pri sebi vozniškega dovoljenja. Predvidena kazen za malomarno vožnjo sicer znaša 368 kanadskih dolarjev (nekaj manj kot 245 evrov). 

Policist, ki se ni mogel načuditi svojemu odkritju, je vse skupaj objavil še na spletu.

Prenosne digitalne igračke so med kanadskimi vozniki očitno zelo popularne. Le par dni pred tem so namreč policisti oglobili voznika, ki je med vožnjo na tablici igral Pokemon Go. Tudi ta nespametni voznik je končal na spletu:

O možnostih preprečitve uporabe mobilnih telefonov in drugi mobilnih naprav med vožnjo smo pred časom pisali tudi pri nas in pri omenjenih voznikih bi tovrstne naprave nujno potrebovali.