Prvi uspešni salto z velikim terencem ni bil načrtovan, a je bil vseeno zmagovalen

Ko se gigantski terenci podijo po poligonih, se čaka predvsem na prevračanje in skakanje. Uspešni salto, ki zanika vse zakone fizike, je bil izjemno presenečenje.

Prvi uspešni salto z velikim terencem ni bil načrtovan, a je bil vseeno zmagovalen (foto: Monster Jam Insider) Monster Jam Insider
6. 4. 2017

Verjetno ste medtem že naleteli na posnetek tega uspešnega trika, ki ga je izvedel Lee O'Donnell v vozilcu The Mad Scientist na tekmovanju Monster Jam World Finals v Las Vegasu. Salto je bil izjemen. Čudovit. Nerazumljiv. In tudi nenačrtovan.

Originalni načrt je bil, da s polno hitrostjo zapeljejo na grbino, skočijo v zrak, s prednjim delom pikirajo na tla in se postavijo nazaj na kolesa. Kar se je potem v resnici zgodilo, je bilo popolnoma nepričakovano. "Očitno smo imeli nekoliko preveč hitrosti, ampak se je dobro izšlo," navdušeno pove O'Donnell.

Sreča v nesreči, torej. Poglejte si posnetek, v katerem pošastni pickup s 1.500 konjskimi močmi zarjove v pospešku in zapleše v zraku. "Po mojem se posnetek pogledal že tisočkrat, pa še ne vedno ne verjamem, da se je zgodilo," doda O'Donnell. 

Zdaj, ko vozniki velikih terencev vedo, da je trik izvedljiv, bo poskusov še več. Gledalci bodo to seveda pričakovali. A takšni kaskaderski skoki se lahko končajo veliko manj slavnostno.

Lee O'Donnell je na tem finalu v Las Vegasu seveda pobral prvo nagrado.

P.S.: Če se vam ne ljubi gledati 'brezveznih' skokov, v videu preskočite na 2:16.