Slovenska srčnost se izkaže ob poplavah: nekateri so družinam v stiski pripravljeni posoditi, drugi celo podariti svoje avtomobile

V težkih trenutkih se pokaže srčnost Slovencev, pa tudi podlost tistih, ki želijo stisko ljudi izkoristiti sebi v prid. 

Slovenska srčnost se izkaže ob poplavah: nekateri so družinam v stiski pripravljeni posoditi, drugi celo podariti svoje avtomobile (foto: Profimedia) Profimedia
8. 8. 2023

Nedavne poplave, ki so prizadele velik del Slovenije, so zahtevale človeška življenja, uničile številne domove, razdejale hiše, pa tudi avtomobile.

Ob poplavi tragičnih zgodb, ki smo jim priča te dni, je vzklila tudi vrsta takšnih, ki vzbujajo upanje.

Od kosmatincev, ki jih je odnesla deroča reka ali so bili primorani ostati v hiši in so po zaslugi reševalcev ter gasilcev spet našli svoje lastnike pa do posameznikov, ki prizadetim v poplavah nudijo pomoč.

Bodisi v obliki fizične pomoči pri čiščenju, v obliki nastanitve ali materialnih dobrin.

Številnim ljudem so poplave v zadnjih dneh odnesle ali uničile avtomobile, spet drugi so ostali brez strehe nad glavo.

Zaradi narave našega avto-moto naravnanega portala smo pregledali splet in našli vrsto objav, v katerih srčni posamezniki skušajo pomagati ljudem v stiski.

V Facebookovi skupini Pomoč ob poplavah (Slovenija) so številni posamezniki ljudem, ki jim je voda odnesla ali uničila prevozna sredstva, v uporabo ponudili svoja.

Tako je neki uporabnik družini v stiski ponudil Volva, zraven pa še prikolico za prevoz, in sicer za nedoločen čas. Posamezniki so v ta namen ponujali tudi svoje Toyote in Twinge.

Vsak po najboljših močeh. Spet drugi so se odločili, da svoje avtomobile, ki jih ne potrebujejo več, ljudem v stiski kar podarijo.

Na Facebooku smo zasledili dobrosrčno objavo Simona in Nine, ki sta se odločila, da družini v stiski podarita svojo Toyoto.

Avtomobil, registriran do maja naslednjega leta, bi tako romal v roke nekoga, ki je v poplavah ostal brez, a že pod njuno objavo je mogoče zaslediti vrsto opozoril, češ naj bosta pozorna, komu ga namenita, saj želi marsikdo izkoristiti stisko drugih v svojo korist.

Kot sta nam zaupala, je bilo delitev objave veliko, odzivov tistih, ki ga potrebujejo pa doslej malo.

Nekateri na žalost niso razumeli bistva objave, prav tako so se mu oglasili nekateri preprodajalci avtomobilov, kot je kasneje razbral iz njihovega profila oz. na spletu, ki so v tem videli način za zaslužek.

Kakorkoli, upamo, da bo Toyota romala v prave roke.

Na družabnih omrežjih so se zvrstile tudi objave številnih avtopralnic in čistilnic, za globinsko čiščenje še voznih, a dotrajanih vozil, ki jih je poškodovala voda.

Prav tako pa smo našli vrsto lastnikov avtodomov in vanov, ki so ponudili svoja bivalna vozila v uporabo tistim, ki jim je najhujša naravna katastrofa v zgodovini samostojne države vzela dom.

Neki lastnik avtodoma Adria Mobil je tako iskal družino, ki se je bila primorana zaradi grožnje s plazovi izseliti s Koroške Bele.

Tudi nekdanji radijski voditelj Matej Špehar, je v uporabo ponudil svojo VW Californio, ki pa je kljub temu ostala parkirana na domačem dvorišču.

»California je bila čez noč na domačem dvorišču. Upam, da to pomeni, da ste vsi imeli suho in mirno noč, in ne da moja ponudba ni prišla do pravih oči,« je zapisal Špehar.

Preberite še: Od računalništva do električnih koles. To je zgodba znanega slovenskega podjetja

BONUS VIDEO: Paša za oči: akcijska montaža enega najbolj zaželjenih športno-družinskih avtomobilov letošnjega leta!