Spoznajte brunejskega sultana, ki ima v garaži več kot 7.000 prestižnih avtomobilov

Tisti sultan, čigar hčerka je na poroki v rokah držala šopek narejen iz draguljev, ima doma garažo, ki mu jo zavidajo vsi ljubitelji avtomobilov na svetu. Poglejte, kaj se v njej skriva.

Brunejski sultan med ogledom letala F-15 singapurske vojske (foto: Profimedia) Profimedia
7. 2. 2017

Bruneji so z nafto bogata država na otoku Borneo v JV Aziji. Tamkajšnji sultan Hasanal Bolkiah, eden najbogatejših ljudi na svetu, pa ni le ime, ki odraža bogastvo, ampak tudi vznemirja ljubitelje avtomobilizma po vsem svetu - lasti si namreč največjo zbirko redkih, luksuznih in prestižnih avtomobilov.

Poleg tega živi v največji palači na svetu, sam pilotira potniško letalo Brunejev in ima kar 14 častnih doktorskih nazivov. 

V garaži ima parkiranih več kot 7.000 vozil, od katerih jih je 2.000 iz omejenih serij. S tem ima sultan tudi uradno največjo zbirko avtomobilov na svetu. 

Po poročilih naj bi bilo v garaži več kot 600 Rolls Roycev, več kot 600 Mercedesov, preko 450 Ferrarijev, 380 Bentleyev, 200 BMW-jev, 170 Jaguarjev, 11 Aston Martinov, potem pa še 6 Dauer Porschejev 962 LM in 11 McLarnov F1

Skupna vrednost vsebine te garaže je ocenjena na več kot 300 milijonov dolarjev. Spodnji video ponudi vpogled v ta prečudoviti vozni park.