Spoznajte novega Rolls-Royca Sweptail, neuradno najdražji avtomobil na svetu

Pred luksuzno vilo Villa d'Este v Rimu so predstavili novega Rolls-Royca Sweptail, verjetno najdražji novi avtomobil, za katerega naj bi lastnik, ki je oddal naročilo, plačal kar 11.5 milijonov evrov.

Spoznajte novega Rolls-Royca Sweptail, neuradno najdražji avtomobil na svetu (foto: effspot @ YouTube) effspot @ YouTube
29. 5. 2017

Na samem dogodku so bili z informacijami skopi. Govorice, da je lastnik, ki je pri znamki Rolls-Royce naročil to jekleno lepoto, plačal 10 milijonov funtov (okoli 11.5 milijonov evrov), novinarjem Torsten Muller-Otvos, direktor podjetja Rolls-Royce Motor Cars Ltd., ni želel potrditi. Je pa kar dvakrat ponovil, da je bil avtomobil "izdatno drag". 

Če bi cena bila pravilna, bi to bila najvišja vsota kadarkoli plačana za nov avtomobil, vključujoč zgodovino inflacije. Ob tem bi se še Pagani Huarya BC, ki stane nekaj več kot 2.5 milijona evrov, zdel kot diskontni nakup. 

Sweptail ima sicer veliko podobnosti s sorodnim Phantomom Coupe, luksuzno notranjo opremo in zunanji videz izdelan po navdihu Rolls-Royce modelov iz 20. let prešnjega stoletja in luksuznih jaht. Ogromna sprednja maska je večja kot jo imajo sicer avtomobili te znamke in je tako bolj modernega značaja. Na pritisk gumba pa se za potnike na zadnjih sedežih ponudi še steklenica penine. 

Novi Sweptail si je od blizu ogledal Effspot: