Ženske in avtomobiliTo je tisto, kar ženske pri vašem avtomobilu najprej opazijo!

Ni znamka vselej tista, ki bo prepričala - ali odbila - nežnejši spol, dejavnikov, ki vplivajo na to, je precej več.

To je tisto, kar ženske pri vašem avtomobilu najprej opazijo! (foto: Profimedia) Profimedia
24. 5. 2023

Je že tako, da veliko žensk določene stvari glede vašega avtomobila vidi kot odsev vaše osebnosti, zato je stanje vašega vozila lahko pomemben dejavnik na vaši romantični poti. Kar pa obenem pomeni, da vam lahko prav vaš avto uniči priložnost pri vam ljubem dekletu.

Seveda ženske najprej opazijo tiste najbolj očitne razlike med moškim, ki vozi zelenega hibrida, in moškim, ki naokoli rohni s kakšnim terencem. Zato tokrat ne bomo govorili o znamkah, ampak o tistih manj izstopajočih spremenljivkah pri vašem jeklenem konjičku, ki njej prav tako pritegnejo pozornost in se ji morda celo pomagajo odločiti, če se vam bo še kdaj odzvala na telefonski klic.

Izberite pravo barvo

Če se odločite za rumenega Lamborghinija, vam bo to verjetno spregledala marsikatera deklina, če pa boste v to barvo odeli svojega Passata, bodo odzivi precej drugačni. Močna, izrazita barva avtomobila, ki ga vozi moški, daje ženski občutek, da je voznik neresen, nezanesljiv, divji in na koncu predvsem neprimeren za resno zvezo.

Na drugi strani pastelne barve, kakšna bež recimo, dajejo vtis, da za volanom sedi utrujeni upokojenec. Zato izbirajte pravilno. Najpogosteje izbrane barve za avtomobile - bela, srebrna in črna – so tako pogoste z razlogom. Lahko pa si še preberete kakšna dekleta privlačijo različne barve avtomobilov in kakšne trende nakazuje tržišče.

Poskrbite za prave vonjave

Prva stvar, ki jo potnik zazna, ko sede v avtomobil, ki si ga ne lasti, je vonj. Voznik se na vonj svojega avtomobila navadi in tudi če je ta bolj neprijetne sorte, ga sam niti več ne zazna. Ga pa vsekakor zazna dekle, če jo ob vstopu v avtomobil po nosnicah udari vonj po postani vlagi, cigaretnih ostankih, ki v pepelniku gostijo že od prve registracije ali pa po na pol plesnivi torbi za fitnes, ki ste jo leta 2014 ob zadnjem obisku telovadnice pozabili v prtljažniku.

Ob takšnih vonjavah ona nemudoma pomisli, da imate doma verjetno podobno neokusne okoliščine in zato začne resno razmišljati, ali se vam je varno približevati. Ne pozabite – ženski nos je zelo občutljiv, zato poskrbite, da bo avtomobil vedno dišal kot borov gozdiček na sončen pomladni dan.

Hrup odbija še bolj kot vonj

Naj bo to hrupno tuljenje vašega razžrtega izpušnega lonca, hreščanje menjalnika ali pa rjovenje kostumiziranega izpušnega lonca, ki se vam je nekje v srednji šoli zdel dobra ideja. Vse, kar se njej ne sliši kot običajno avtomobilsko brnenje, bo kaj hitro pokvarilo romanco. Če karkoli v vašem avtomobilu povzroča hrup, ki je glasnejši kot sobna jakost pogovora, to rešite še pred naslednjim zmenkom.

Glasba zgolj za ambient

Ko smo ravno pri hrupu – bodite previdni tudi s predvajanjem glasbe v avtomobilu. Prihranite si trenutke nelagodnosti, ko po pomoti ugasnete avtomobil na nečloveški glasnosti radia in potem ob vžigu, ko ob vas sedi potencialna izbranka, iz zvočnikov vžgejo brutalni basi 2 Unlimited s komadom No Limit, za kar se morate potem vso pot opravičevati, češ da je vaš glasbeni okus sicer veliko boljši, kot ona morda zdaj predvideva. Poskrbite, da njeni ušesni bobniči ne bodo doživeli nepotrebne agresije in zato že vnaprej pripravite ustrezen glasbeni ambient.

Varna vožnja je vedno boljša

Varna vožnja in avtomobili z modernimi varnostnimi dodatki so absolutno trend, ki ga opazijo tudi ženske. Divjanje po cesti se mogoče zdi privlačno dekletom v visokooktanski fikciji Hitrih in drznih, v resničnem svetu pa se ženska v avtomobilu, sploh v družbi voznika, ki ga še ne pozna zelo dobro, želi predvsem počutiti varno. Zato je nikar ne poskušajte navdušiti s kakšnimi cestnimi triki v slogu Jamesa Bonda, ker boste izzvali ravno nasprotni učinek. Ne glede na to, koliko skritih zračnih blazin vaju obkroža.

Preberite še: To je ženska iz Idrije, ki bi jo morali poznati vsi avtomobilski navdušenci