Aktualno Promocijsko sporočilo

To so odlična e-kolesa po nizki ceni, s katerimi se najlažje premikate po mestu (kako izbrati idealnega zase?)

24. 5. 2022
Deli
To so odlična e-kolesa po nizki ceni, s katerimi se najlažje premikate po mestu (kako izbrati idealnega zase?) (foto: ELPEC eBikes)
ELPEC eBikes

Marsikdo se je morda kdaj zmrdoval, da je izbira e-kolesa le potuha, toda z njim ste lahko aktivni, kolikor sami želite, izbira lokacij pa je toliko večja. E-kolo je lahko tudi optimalna izbira, če ga izberete kot prevozno sredstvo do službe oz. po mestu.

Elektrika vam namreč pomaga do hitrosti 25 km/h, kar pomeni, da lahko po mestu hitro premagujete razdalje, pri tem pa se ne ''prešvicate'', kar je idealno, če ga uporabljate kot prevozno sredstvo do službe ali katere druge lokacije, kjer morate priti do cilja urejeni. 

Mestno kolo na električni pogon je torej najboljša izbira za vas, če ga boste uporabljali po asfaltiranih cestah in urejenih makadamskih poteh, pri čemer vam električni pogon omogoča tudi lažje krmiljenje kolesa. Električno kolo pa je poleg tega še okolju prijazna izbira (tudi baterijo je običajno mogoče reciklirati).

Veliko ljudi sicer še vedno misli, da imajo e-kolesa ''gas'', kot ga ima motor, vendar ni tako in je za premikanje treba vedno poganjati, od vas pa je odvisno, katero stopnjo pomoči izberete. Kot taka nam vsekakor ponujajo povsem novo izkušnjo kolesarjenja, ki pa v svojem bistvu ostaja to, kar je – način premikanja s pomočjo vrtenja pedal, premagovanje kilometrov na dveh kolesih, po mestu ali naravi.

Kako izbrati pravo e-kolo zase?

Ko izbirate e-kolo zase, najprej pretehtajte, za kakšne terene in lokacije ga boste največ uporabljali. Če bi radi svet največkrat opazovali z raznih vrhov, vam seveda priporočamo, da izberete gorsko e-kolo ali treking. Povsem drugače pa je seveda, če ga boste večinoma uporabljali ''v dolini'' oziroma v mestu, takrat torej izberete mestno e-kolo.

To sta dva naša predloga, ki vam ju po nizkih cenah ponuja ELPEC eBikes, prva specializirana prodajalna in servisni center električnih koles pri nas: 

MESTNA ali TREKKING E-KOLESA

1 Malaguti Pescarola WV 5.1

To e-kolo ponuja obilico dodatne opreme, ki bo vožnjo naredila toliko bolj prijetno in brezskrbno, ter vključuje integrirane luči, krmilo nastavljivo po višini, blatnike, zaščito verige in prtljažnik, ki omogoča montažo različnih torb popolnih za prevoz najnujnejših potrebščin. Poleg tega ima še vzmeteno sedežno oporo, ki blaži nepravilnosti na cesti. Krasi ga pogonski sklop vodilnega proizvajalca BOSCH.

Ponaša se z nekoliko lažjim Bosch Active Line Plus motorjem (50 Nm navora), ki ima v nasprotju z gorsko naravnanim Performance Line CX-a bolj gladke prenose, je tišji in zagotavlja bolj umirjeno vožnjo. Kolo ima nadstandardno popolnoma integrirano 625 Wh baterijo – domet do 130 km.

Pohvali se lahko tudi z vrhunskim zadnjim menjalnikom, ki je kar 12-stopenjski ter bo s svojim izredno širokim prestavnim razponom kos prav vsakemu vzponu.

Položaj na kolesu je v nasprotju s trekking kolesi bolj pokončen in ni tako športen. Še več poudarka je na udobju, okvir pa je narejen na ''easy-entry'' system, torej ponuja enostaven vstop in sestop s kolesa. In – da ne bo pomote – tega okvirja ne označujemo za ženskega, kupuje ga veliko moških.

2 Malaguti Bolonina WV 3.0

Dodatna oprema in menjalnik sta enaka kot pri prejšnjem e-kolesu, Pescaroli. Prav tako so enake tudi vozne lastnosti.

Razlika je, da gre pri tem kolesu za bolj vstopni model e-kolesa, saj ima nekoliko šibkejši motor Active Line (40 Nm navora) in vstopno PowerPack 400 Wh baterijo – domet do 80 km.

Baterija je univerzalna, tako da si uporabnika v primeru nakupa dveh e-koles bateriji lahko tudi menjata, kadar se skupaj odpravita na pot.

Ti dve e-kolesi in še veliko zalogo vseh drugih visokokakovostnih e-koles (tudi gorska in trekking!), ki so dobavljiva takoj, najdete pri ELPEC eBikes, kjer imate poleg nakupa in servisa trekking, gorskega ali mestnega e-kolesa na voljo tudi možnost najema e-koles. Tu seveda prav tako dobite vse podrobne informacije.

Specializirani center e-koles, ki skrbi za ponudbo visokokakovostnih električnih koles priznanih blagovnih znamk, ima oz. bo imel v Sloveniji 3 prodajno-servisne centre s strokovno usposobljenimi svetovalci in serviserji: v Ljubljani, v Mariboru in Šempetru v Savinjski dolini.

ELPEC eBikes sodeluje zgolj s priznanimi evropskimi proizvajalci, katerih e-kolesa so opremljena s pogonskimi sklopi najvišje kakovosti, to so Bosch, Yamaha, Shimano, Brose, Sachs, Fazua.

Je pooblaščeni serviser pogonskih sklopov proizvajalca Bosch, kar pomeni, da poskrbijo za servis, diagnostiko in naročanje posameznih rezervnih delov, baterij in drugih komponent Bosch. Poleg tega opravljajo diagnostiko tudi za pogonske sklope proizvajalcev Shimano, Yamaha in Brose.