Tom Hanks bo od svojih oboževalcev na Poljskem prejel brezplačnega Fiata 126P

Poljski oboževalci Toma Hanksa so mu v odgovor na njegove tvite pripravili posebno darilo v obliki malega turkizno modrega retro Fiata.

Nagrade, milijoni in brezplačni Fiati (foto: Profimedia) Profimedia
27. 1. 2017

Da prejmeš brezplačno vozilo je včasih dovolj že to, da se ob tem vozilu slikaš. Seveda pomaga, če ti je obenem ime Tom Hanks in če to sliko potem objaviš na Twitterju.

Tom Hanks je namreč nedavno tega na svojem profilu objavljal fotografije, na katerih se je s prešernim nasmehom slikal ob malih Fiatih, s pripisom: "Moj novi avto! Hanx" Mimogrede, ekonomičnega Fiata 126P je Polski Fiat pričel izdelovati leta 1971. Podjetje, ki je na "drugi strani železne zavese" pod licenco izdelovalo italijanske Fiat avtomobile, je izdelalo več kot 3 milijone malih Fiatov. Dokončno so jih prenehali izdelovati leta 2000.

Ta ljubka šala pa je šla dlje, kot si je dobitnik oskarjev kadarkoli zamišljal. Lokalni oboževalci so pod vodstvom 42-letne Monike Jaskolske preko Facebooka zbrali 2000 dolarjev, da bi za Hanksa kupili turkizno modrega Fiata. Potem pa so ga, ko je lastnik izvedel za akcijo, dobili kar brezplačno!

Še več. Poljski dirkač Rafal Sonik se je pridružil akciji s ponudbo, da avtomobilček brezplačno obnovi (avtomobil bo tako "spimpal", da mu bo vrednost poskočila na kar 10.000 dolarjev), poljska nacionalna letalska družba LOT pa se je ponudila, da potem Fiata prav tako brezplačno prepelje v ZDA. Zbrani denar bodo sedaj podarili lokalni bolnišnici.

Trenutno še ni znano, če Tom Hanks ve za to darilo, zato le čakamo, da se ob novem Fiatu javi preko Twitterja. Tule pa njegove objave, ki so spodbudile to zanimivo akcijo.

Izbrani avtomobilček pa poglejte na strani NBC.