Uganete, katere avtomobilske znamke so bile v letu 2016 najbolj iskane preko Googla?

Google je objavil statistike za preteklo leto in seveda nas je zanimalo, katere avtomobilske znamke so bile v 2016 največkrat vtipkane v tisto famozno iskalno vrstico. Tule je 10 zmagovalnih.

Najbolj iskane avtomobilske znamke v 2016 so ... (foto: Profimedia) Profimedia
29. 12. 2016

1. Honda

Honda je prevzela krono največkrat iskane avtomobilske znamke preko Googla v 2016. Novi Civic je požel ogromno zanimanja in bil obenem tudi najbolj popularni model, ki so ga ljudje občudovali preko spleta.

2. Mercedes-Benz

Drugi najbolj iskani je bil nemški avtomobilski velikan. Najbolj popularni model na spletu je bil C300.

3. Tesla

Čeprav imajo na prodaj le dve vozili, je Tesla tretja najbolj popularna avtomobilska znamka na Googlu. K temu rezultatu je vsekakor pripomogel prihajajoči Model 3, ki je bil tudi najbolj iskano Teslino vozilo.

4. Lamborghini

Če si ga ne moremo kupiti, ga pa vsaj lahko gledamo, kajne? Italijanski jekleni žrebec ostaja med najbolj iskanimi avtomobili na spletu.

5. Volvo

Volvo, trenutno v središču kompletne celostne prenove, je obenem napovedal tudi ogromno novih modelov, ki bodo na ceste postopoma prihajali v bližnji prihodnosti. Čisto novi XC90 je v 2016 požel največ zanimanja.

6. Ford

Drugo polovico seznama začenja dobri, stari Ford. Ford Focus je bil obenem na spletu največkrat iskan model te ameriške multinacionalke in sicer tretjega največjega proizvajalca avtomobilov na svetu.

7. Jaguar

Prestiž se lepo vidi tudi na spletu. Luksuzna vozila Jaguar so pritegnila veliko zanimanja tudi v 2016, najbolj pa so ljudje brskali za sicer že utečenim modelom Jaguar XF.

8. Bentley

Britanski proizvajalec avtomobilov, sicer v lasti Volkswagna, je končal na osmem mestu. Vedno rastoča popularnost križancev in SUV vozil se odraža tudi pri kukanju v Bentleyev vozni park - ljudje so namreč največ iskali Bentaygo.

9. Maserati

Na voljo imajo le štiri modele, a podobno kot Tesla, Maserati ostaja med najbolj iskanimi avtomobilskimi znamkami. Čisto novi SUV Levante je v 2016 požel največ zanimanja.

10. Rolls-Royce

Drugi nemški proizvajalec avtomobilov na seznamu obenem zaključuje to Googlovo iskalno hierarhijo. Visoko prestižni Phantom je bil glavni igralec med vsemi iskanimi Rolls-Royci.