V Južni Ameriki je Duster na voljo tudi kot poltovornjak Oroch (video)

Moramo priznati, da smo se kar navdušili nad izvedbo Oroch, a je žal na voljo izključno v Južni Ameriki. Kot da v Sloveniji ni surovih terenov, na katerih bi Oroch lahko blestel.

V Južni Ameriki je Duster na voljo tudi kot poltovornjak Oroch (video) (foto: Renault) Renault
31. 7. 2017

Dve leti nazaj je Renault, krovno podjetje znamke Dacia, na mednarodnem avtomobilskem sejmu v Buenos Airesu predstavil njihov prvi poltovornjak, ki za osnovno uporablja vse elemente križanca Duster (ki pa ga pri nas še kako dobro poznamo). Poimenovali so ga Oroch.

Nudi vse, kar bi si želeli pri športno obarvanemu terencu, obenem pa ima tudi tisto, kar pri teh avtomobilih najbolj cenijo: prostoren odprti prtljažnik, v katerega se - sodeč tudi po oglasu - naloži res vse, kar vam pade na pamet. V oglasu se potem Duster Oroch zapelje po razbrazdanih ruralnih cestah, mimo polj in čez stepsko divjino, s čimer želijo pokazati Orochovo vsestransko zmogljivost. A kaj, ko je na voljo le v Južni Ameriki. Poltovornjaki pri nas morda niso najbolj iskana avtomobilska različica, čeprav so posamezniki, ki prisegajo na priročnost takšnega avtomobila. Večinoma so to ljudje, ki delajo v grandbeništvu in sorodnih panogah, bržda pa se takšnega vozila ne bi branili niti lastniki večjih kmetij. 

Medtem pa se Renault že pripravlja na vstop druge generacije Dacia Duster, ki bo premierno predstavljena na avtomobilskem sejmu v Frankfurtu letos septembra.