V nenavadnem trčenju Peugeot 206 naskoči Morgana in postane spletna senzacija

Britanski jekleni konjiček Morgan skoči v križišče in upa na najboljše, medtem ko se zgodi najslabše. Peugeot 206 še potrobi, preden ju doleti srečanje tretje vrste.

V nenavadnem trčenju Peugeot 206 naskoči Morgana in postane spletna senzacija (foto: AdamC3046 @ YouTube) AdamC3046 @ YouTube
21. 4. 2017

Karambol, ki je na spletu povzročil razgreto debato. Je v popolnosti kriv Morgan ali pa je krivda morda deljena? Po vsem trobljenju in zaviranju je prav, da najprej pogledamo podrobnosti.

Voznik britanskega Morgana drzno zapelje s parkirišča na hitro cesto, ko proti njemu pridrvi Peugeot 206, prične zavirati, še potrobi, potem pa ga naskoči kot pohotni bikec v aprilskem soncu. 

Kje je torej dilema? Takole gre - mnogi namreč trdijo, da bi voznik Peugeota lahko nesrečo preprečil, če bi manj trobil in več zavijal. Poleg tega nekateri trdijo, da je vozil prehitro. Omejitev na tej cesti je 80km/h, a iz posnetka ni moč razbrati, če je to hitrost tudi v resnici prekoračil. 

Snemalec še trdi, da je Morgan poskušal pospešiti, da bi trčenju ušel, a ker je Peugeot prihajal po klancu navzdol, Morgan pa je pospeševal po klancu navzgor, okoliščine za nikogar niso bile rožnate.  

Na koncu je seveda jasno - Morgan je izsilil in voznik je lahko srečen, da mu Peugeot ni padel naravnost na glavo.