V Teksasu so 'monster trucki' iz poplav rešili vozilo nacionalne garde

Za resne podvige potrebuješ resno vozilo. In nič ni bolj resnega kot pošastni tovorjaki, ki rjovejo po cestah Teksasa. Teh ne ustavijo niti poplave.

V Teksasu so 'monster trucki' iz poplav rešili vozilo nacionalne garde (foto: Profimedia) Profimedia
4. 9. 2017

Oklicali so se za 'redneck' vojsko, gre pa za skupino lastnikov vozil monster truck (očitno doma predelanih običajnih vozil), ki s svojimi gigantskimi jeklenimi pošastmi pomagajo v času poplav po orkanu Harvey. Ker so ta vozila dvignjena tako visoko, so skoraj imuna na sicer popolnoma poplavljene ceste, ki jim ni bila kos niti nacionalna garda.

Posnetek, ki je zaokrožil po spletu, prihaja iz mesta Tomball v Teksasu. Vozniki monster truckov so tam že ves teden reševali ljudi in med drugim naleteli tudi na vojaško vozilo nacionalne garde, ki je obtičalo na poplavljeni cesti. 

Ne glede na to, koliko šal slišijo lastniki teh vozil na svoj račun, in ne glede na to, da jih tudi v Ameriki gledajo postrani, so si v teh dneh, ko neutrudno pomagajo na vseh koncih okrožja Orange in Katy, zagotovo zaslužili vse pohvale. Mogoče bi si pa še v Sloveniji omislili kakšen 'pošastni tovornjak', ko naslednjič presenetijo meteorske vode in se polovica Viča znajde do kolen v vodi.