Po masivem verižnem trčenju na VN Macaa odstopilo kar 12 dirkačev (video)

Ko se na dirki pripeti takšno verižno trčenje, da je 12 od 20 avtomobilov primoranih odstopiti, potem je jasno, da imamo pred seboj verjetno največjo nesrečo na tej progi.

Po masivem verižnem trčenju na VN Macaa odstopilo kar 12 dirkačev (video) (foto: CrashRacing) CrashRacing
23. 11. 2017

V videu z dirke svetovnega prvenstva FIA GT vidimo Mercedesa-AMG GT3, ki drvi na četrtem mestu in se zaleti v odbojno ograjo iz pnevmatik. Avtomobil takoj za njim, še en AMG GT3, se mu uspe ogniti, ostalih 15 avtomobilov, ki so sledili, pa se je zapletlo v eno najbolj spektakularnih verižnih trčenj na tej jubilejni dirki. 

Po dogodku so morali dvigniti rdečo zastavo in dirko prekiniti. Ko so se zadeve normalizirale in se je tekma lahko nadaljevala, so se na progo vrnili le štirje avtomobili, ki so jih v premoru uspeli popraviti. Ti so potem odpeljali dirko do konca s  preostalimi štirimi, ki se jim je uspelo nesreči ogniti. 

Proga speljana po ulicah Macaa je sicer znana kot ena najbolj zahtevnih na svetu. Podobno kot v Monaku, je na progi ogromno ozkih prehodov, malo odstavnih delov, vmes pa dolge ravnice. Ena mala napaka in voznik je lahko hitro parkiran v steni.