Kot v sanjah: Concours d'Elegance, prvo srečanje Lamborghinijev v Švici (video)

Lastniki in ljubitelji znamke Lamborghini so v Švici organizirali prvo srečanje in bilo je kot v najlepših avtomobilističnih sanjah.

Kot v sanjah: Concours d'Elegance,  prvo srečanje Lamborghinijev v Švici (video) (foto: Lamborghini) Lamborghini
23. 9. 2017

Toliko prestižne pločevine na kupu je pomenilo le eno - Lamborghini & Design Concours d'Elegance je v teku. V švicarskem Neuchatelu so se tako pojavili vsi največji mejniki te avtomobilske znamke. 

Tam je bil Miura, pa Espada, Countach, Jarama, Silhouette, 350/400 GT, LM002 in seveda nujni Diablo. Podjetje Lambourghini je posodilo še svoje najnovejše lepotce - Aventadorja, Huracana in celo Veneno Roadsterja

Zvezdnik šova je bil vsekakor koncept Marzal z impresivnimi steklenimi dvižnimi vrati, vse po zamisli Marcella Gandinija. Srebrni koncept je bil prvič predstavljen leta 1967 na ženevskem avtomobilističnem sejmu, v Monaku pa sta ga nekoč vozila princ Rainer in princesa Grace. Leta 2011 so Marzala iz bertonskega muzeja prodali zasebnemu zbiralcu za 2 milijona dolarjev.

Ker pa takšno srečanje seveda zahteva tudi lepotno tekmovanje, so zbrali skupino strokovnjakov, ki so za najboljše vozilo na srečanju izbrali svetlo zelenega Lamborghinija Miuro SV, letnik 1971, ki si ga lasti japonski zbiralec. Marzal je od sodnikov prejel posebno nagrado, niso pa spregledali niti pogumnega zbiralca, ki je v svojem rdečem Lambourghiniju Countach QV, letnik 1987, prevozil kar 2.414 kilometrov, da se je lahko udeležil dogodka.