Voznik pozabil kje je parkiral avtomobil - po šestih mesecih ga je policija odkrila v parkirni hiši

Se zgodi - parkiramo avtomobil na velikem parkirišču ali v parkirni hiši in potem pozabimo točno lokacijo. Malo tavamo naokoli, pritiskamo avtomatično odklepanje in ga, prej ali slej, odkrijemo. Potem pa je tu nesrečnež, ki "založenega" avtomobila ni videl kar pol leta.

Kje sem že parkiral? (foto: Profimedia) Profimedia
9. 1. 2017

Pred nekaj več kot šestimi meseci, točneje lanskega junija, si je možakar od prijatelja sposodil njegov BMW za pot iz Škotske v angleški Manchester. Tam je parkiral v izbrani parkirni hiši, se udeležil koncerta neke rokerske skupine na stadionu Etihad in se nato odločil podati na pot domov.

A je popolnoma pozabil, kje je parkiral. Odločen, da bo avtomobil našel, je začel iskati. Iskal je kar pet dni, preveril številne parkirne hiše v območju, kasneje poslal kopico elektronskih pisem, v upanju, da mu lahko kakorkoli pomagajo. Vendar avtomobila ni našel.

Avgusta je vozilo prijavil kot ukradeno. In tako je ostalo, vse do konca lanskega leta, ko je pogrešani BMW policija vendarle našla -  varno parkiranega v parkirni hiši. Takole so policisti šaljivo zapisali na Twitterju:

Tudi nas zanima, kaj je izpisala elektronska blagajna, ko je bil prebran ta parkirni listek. Točnega zneska niso razkrili, predvidevajo pa, da bi takšno "podaljšano parkiranje" naneslo okoli 5.800 EUR.

Vir: KTLA.com