Voznik v Kanadi prejel kazen zaradi glasnega petja med vožnjo

V Montrealu je policist ustavil nič hudega slutečega voznika in mu napisal 149 kanadskih dolarjev (100 evrov) kazni. Prekršek? Glasno prepevanje starega hita Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now).

Voznik v Kanadi prejel kazen zaradi glasnega petja med vožnjo (foto: Profimedia) Profimedia
25. 10. 2017

V novici, ki so jo objavili na CBC News Montreal, niso povedali, če je bila za kazen kriva glasnost, glasbeni izbor ali akutno pomanjkanje pevskega talenta, a bomo predvidevali, da je bilo tisto prvo. 

Kaznovani, 38-letni Taoufik Moalia, je povedal, da se je nekega septembrskega dne mirno vozil z avtomobilom in prepeval, ko je za seboj nenadoma zagledal utripajoče luči. Tiste utripajoče luči, ki jih vsi še kako dobro poznamo in nam prebavni sistem nemudoma stisnejo za par vozljev. Policist je potem pristopil k avtomobilu in Monalio vprašal, kaj počne. "Nič," mu je odgovoril zmedeni voznik, policist pa je nato dejal: "Ali niste glasno kričali?"

"Ne, sem samo poslušal svoj najljubši komad," se je branil Moalia. In dodal: "Everybody dance now!" (Vsi takoj zaplešite!). Kar verjetno ni pomagalo, če policist ni imel potrpljenja za duhovičenje ali pa za odzivanje na ostarele hite.

Moalia je sedaj zgrožen. "Če je policist videl, da ni nobene nevarnosti, bi me lahko spustil. Ali pa me opozoril, če je bila težava le glasnost. Ne pa, da mi napiše 149 dolarjev kazni." Policija v Montrealu ni podala izjave, drži pa, da je po kanadskem zakoniku za kričanje, ki moti mir in spokojnost, zagrožena kazen do 1.000 dolarjev za prvi prekršek. 

Moalia pravi, da se bo boril za svojo pravico ... do petja. Na višjem sodišču so ga sicer že odgnali, naslednjič bo pozornost sodišč dobil čez kakšno leto. Vmes je njegova žena dodala: "V kolikor je bila to kazen za njegovo petje, bi morala biti 300 dolarjev." Toliko o timskem duhu. 

Mi pa lahko skupaj prisluhnemo sporni pesmi zasedbe C+C Music Factory: