Zavarovalniški strokovnjaki so izračunali, koliko škode je nastalo v filmski franšizi Hitri in drzni

Saga Hitri in drzni ne bi bila to, kar je, če ne bi bilo v vsakem delu uničena kopica stvari. Zavarovalniški agenti so se odločili odkriti, koliko je v tem stroškov. In vsote so šokantne.

Na snemanju filma Hitri in drzni 6 (foto: Profimedia) Profimedia
3. 4. 2017

Zavarovalniško podjetje InsuretheGap.com je pregledalo vse uničene super avtomobile in vse poškodovane objekte ter zaključilo, da je bilo v franšizi Hitri in drzni do sedaj povzročeno za 514 milijonov dolarjev škode. Točna številka: 514.364.366 USD.

Če se je filmska serija o hitrih avtomobilih, lepih dekletih, prijateljstvu in družini sicer začela s skromnim uničevanjem, ki je zdržalo vse tja do četrtega dela Fast & Furious, je škoda pričela poskakovati s petim delom Fast 5 in potem skočila v nepredstavljive višave s Fast & Furious 6 in Furious 7. Zadnja dva dela (trenutno čakamo na osme Hitre in drzne) sta skupaj nalomila več škode, kot vseh pet prejšnjih delov skupaj. 

Kdo v filmu je zadolžen za največ škode? Protagonisti! Preko sedmih delov so povzročili za več kot 320 milijonov dolarjev škode. Kljub temu pa je največ škode na glavo povzročil glavni zlobec Jason Statham v vlogi Deckarda Shawja - 182 milijonov. 


Via Hollywoodreporter.com

In za konec še obračun materialne škode. V sedmih delih je bila materialna škoda sledeča:

  • 169 poškodovanih običajnih avtomobilov
  • 142 uničenih običajnih avtomobilov
  • 32 uničenih "posebnih avtomobilov"
  • 53 poškodovanih objektov
  • 31 uničenih objektov

Najdražji uničen avtomobil doslej je bil Lykan Hypersport podjetja W Motors, ocenjen na 3.4 milijone dolarjev. Infografike in podrobnosti pa na Hollywood Reporter.