Datsun

Datsun je od leta 2013 Nissanova blagovna znamka za prodajo nizkocenovnih avtomobilov, a vedno ni bilo tako. Datsun je nastal leta 1931 in sicer kot model Datson, ki je označeval razliko od velikih modelov znamke Dat Motorcar. Ko je leta 1934 tovarno prevzek Nissan je ime Datson spremenil v Datsun in ga obdržal za imenovanje določenih modelov, predvsem za ameriški trg. Tako je bilo vse do leta 1986, ko so …

Datsun je od leta 2013 Nissanova blagovna znamka za prodajo nizkocenovnih avtomobilov, a vedno ni bilo tako. Datsun je nastal leta 1931 in sicer kot model Datson, ki je označeval razliko od velikih modelov znamke Dat Motorcar. Ko je leta 1934 tovarno prevzek Nissan je ime Datson spremenil v Datsun in ga obdržal za imenovanje določenih modelov, predvsem za ameriški trg. Tako je bilo vse do leta 1986, ko so znamko ukinili, dokler se je pred petimi leti niso spet spomnili in jo obudili.

Testi

Datsun 1200

Datsun 1000 de luxe

Datsun 1000 de luxe

Ostali članki

Zgodovina: Datsun - kolesje se je vrnilo v prvoten položaj

Zgodovina: Nissan – s povezovanjem do globalnega uspeha

Datsun predstavil GO+

Prihaja Datsun ... Go!

Nov začetek za znamko Datsun?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri