Matra

Matra je sicer bolj znana kot francoska proizvajalka orožja, a je v svojem programu nekaj časa imela tudi avtomobile. Njeni najbolj znani modeli so Djet, Matra 530, Bagheera, Murena in Rancho. V osemdesetih letih so razvijali tudi limuzinski kombi, ki je pozneje luč sveta ugledal kot Renault Espace prve generacije, v sodelovanje med Matro in Renaultom pa je nastal tudi Renault Avantime. Septembra je avtomobilski del Matre kupil Pininfarina, , …

Matra je sicer bolj znana kot francoska proizvajalka orožja, a je v svojem programu nekaj časa imela tudi avtomobile. Njeni najbolj znani modeli so Djet, Matra 530, Bagheera, Murena in Rancho. V osemdesetih letih so razvijali tudi limuzinski kombi, ki je pozneje luč sveta ugledal kot Renault Espace prve generacije, v sodelovanje med Matro in Renaultom pa je nastal tudi Renault Avantime. Septembra je avtomobilski del Matre kupil Pininfarina, , ki jo je leta 2009 prodal podjetju Segula Technologies.

Testi

Matra Simca Rancho

Matra Simca Rancho

Matra-Simca Bagheera

Matra 530

Matra Djet 5

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri