Siata

Sprva kot podjetje za predelavo serijskih vozil znamke Fiat je bila znamka Siata ustanovljena že leta 1926. S proizvodnjo majhnih športnih avtomobilov so nato začeli po drugi svetovni vojni, a kljub privlačnim linijam se je pod karoserijo v začetku skrivala tehnika in pogonski sklop Fiatov 500 in močnejše različice 750. Čeprav je podjetje kasneje pričelo izdelovati tudi večje in močnejše avtomobile – svoj primerek si je omislil celo slavni igralec …

Sprva kot podjetje za predelavo serijskih vozil znamke Fiat je bila znamka Siata ustanovljena že leta 1926. S proizvodnjo majhnih športnih avtomobilov so nato začeli po drugi svetovni vojni, a kljub privlačnim linijam se je pod karoserijo v začetku skrivala tehnika in pogonski sklop Fiatov 500 in močnejše različice 750. Čeprav je podjetje kasneje pričelo izdelovati tudi večje in močnejše avtomobile – svoj primerek si je omislil celo slavni igralec in dirkač Steve McQueen – pa je zaradi naftne krize in upada zanimanja za športne avtomobile podjetje leta 1975 ugasnilo.

Modeli

Testi

Siata 850 Spring

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri