Talbot

Čeprav se zdi da je Talbot francosko podjetje, pa gre v osnovi za avtomobilsko znamko, ustanovljeno v Londonu leta 1903. Uradno se je znamka imenovala Clement-Talbot Limited, vendar pa so avtomobili praktično od samega začetka nosili krajšo različico imena. Podjtejte je skozi prvo obdobje obstoja zaznamoval dovršen dizajn in visoka kvaliteta. Prevzem s strani znamke Darracq je bil razlog, da se je znamka preselila v Francijo, kjer pa zaradi močne …

Čeprav se zdi da je Talbot francosko podjetje, pa gre v osnovi za avtomobilsko znamko, ustanovljeno v Londonu leta 1903. Uradno se je znamka imenovala Clement-Talbot Limited, vendar pa so avtomobili praktično od samega začetka nosili krajšo različico imena. Podjtejte je skozi prvo obdobje obstoja zaznamoval dovršen dizajn in visoka kvaliteta. Prevzem s strani znamke Darracq je bil razlog, da se je znamka preselila v Francijo, kjer pa zaradi močne obdavčitve velikih avtomobilskih motorjev svoja vrata zaprla. Za oživitev znamke je nato med letoma 1979 in 1994 poskrbel Peugeot, ki je pod imenom Talbot v glavnem prodajala vozila znamke Simca in Chrysler.

Testi

Talbot Samba GL

Talbot Matra Murena

Talbot Tagora

Talbot Simca Solara GLS

Talbot Simca 1510 SX

Talbot Simca Horizon LS

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri