Video test: Bencin, Hibrid ali LPG? Renault Clio – Avto magazin TV

V četrti epizodi Avto magazin TV primerjamo porabo treh različic Renaultovega Clia in ugotovimo, katero se najbolj splača kupiti: bencinsko, hibridno ali LPG?

Video test: Bencin, Hibrid ali LPG? Renault Clio – Avto magazin TV (foto: Uroš Modlic) Uroš Modlic
13. 10. 2021

V tokratnem videu imamo kar tri različice Renaultovega Clia in tri voditelje. Za volan bencinskega TCe 90 je sedel Matjaž Korošak, glavni in odgovorni urednik revije Avto magazin; hibridno različico E-Tech 140 predstavi Jaka Drozg, novinar in producent vsebin na Avto magazin TV; različico TCe 100 LPG, ki jo lahko poganja tako bencin kot tudi avtoplin LPG, pa je testiral avtomobilski novinar in komentator Andraž Zupančič. Z njimi smo se zapeljali po Avto magazinovem normnem krogu za meritev porabe, primerjali smo prednosti in slabosti vsakega pogonskega sklopa, preračunali stroške lastništva ter ugotovili, po koliko kilometrih se lahko alternativni pogonski sklop lastniku tudi izplača.

Več ugotovitev iz tega primerjalnega testa si lahko preberete v 11. številki revije Avto magazin, ki je izšla 14. 10. 2021. V naslednji epizodi Avto magazin TV si lahko ogledate prvo epizodo rubrike 60 sekund, v kateri poskusimo celotni avtomobil predstaviti v le eni minuti. Zvezda prvega hitrega testa je Mercedes-Benz Razred S.

Značke: