AM interno #90: z BMW-ji doma in v tujini

AM INTERNO #90: Za nami je nov pester teden, v katerem smo praktično vsi vsaj za kak dan ali uro šli na kakšno predstavitev v tujini, velik del dogajanja pa je minil v znamenju znamke BMW. Z obema 'sedmicama', serijo 7 in X7 se je Sebastjan Plevnjak namreč potepal po vzhodu Balkanskega polotoka, Jure Šujica pa se je z novo serijo 3 in pa kabrioletom Z4 'pobiral' ovinke med Ljubljano in Savudrijo, ob tem pa spoznaval napredne tehnologije, ki jih je BMW predstavil nedavno in pa novosti, ki še prihajajo, a o njih ne sme govoriti.
Celotno pot je Jureta sicer spremljalo sonce, še več tega pa sta bila na Pirinejskem polotoku deležna Peter Kavčič in Saško. Peter se je namreč udeležil dirke motociklističnega prvenstva MotoGP v Barceloni, Sasa Kapetanović pa se je v Lizboni spoznaval s Cliom pete generacije in še enkrat spoznal, da s predhodnikom, čeprav sta si navzven podobna, nima dosti skupnega.
Zanimivo pa je bilo tudi doma. V Ljubljani je namreč Citroen predstavil nekaj najbolj znanih primerkov iz svoje zgodovine. Jasno, Francozi letos praznujejo 100 let delovanja in predstavljeni modeli so vsekakor (le) nekateri izmed tistih, na katere so lahko resnično ponosni, saj so v zgodovini pustili izjemen pečat. Z njimi se je pobliže družil Dušan Lukič.

AM interno #90: z BMW-ji doma in v tujini (foto: Arhiv AM) Arhiv AM
19. 6. 2019