Blog Georga Gedla: BBR – trije prijatelji

Trije dobri prijatelji iz Italije, strastni zbiratelji avtomobilskih modelčkov, so se pred 20 leti odločili, da bodo začeli izdelovati modele. V mestu Saronno (severna Italija) so v majhni delavnici začeli ročno izdelovati modele, ki so jih prodajali pod imenom BBR MODELS. Za ime podjetja so uporabili začetnice svojih priimkov: Balestrini, Barberis in Reali – BBR. Že na začetku delovanja so se odločili, da bodo izdelovali modele visoke kakovosti in v omejenih serijah.

28. 5. 2010

Danes podjetje vodita le še dva od treh prijateljev, Barberis se je namreč vrnil k svojemu osnovnemu poklicu – zobozdravnik. Alberto Balestrini je v podjetju odgovoren za razvoj in izdelavo novih modelov ter koordinira in nadzoruje izdelavo zahtevnih orodij. Nando Reali skrbi za finance in komercialo ter nadzoruje prodajno mrežo.

Danes v BBR-u izdelujejo modele v merilu 1 : 43, 1 : 24 in 1 : 18. Zbirateljem ponujajo gotove, sestavljene modele ali tako imenovane kit sete, modele, ki jih je treba sestaviti. Cene modelov so zaradi maloserijske izdelave in ročnega dela visoke: modeli v merilu 1 : 43 stanejo od 180 do 190 EUR, modeli v merilu 1 : 18 pa med 210 do 290 EUR.

Spletni naslov: www.bbrmodels.it.