LMG s prvim pokalom v sezoni 2008

Danes je bila v Adrii otvoritvena tekma italijanske drift serije SCDT. Izmed naših je nastopil Luka-Marko Grošelj, ki je kot edini tekmovalec brez treninga dosegel 2. mesto v razredu street expert.

Foto: M.G.

9. 3. 2008

Letošnjo sezono je Luka začel z M3 E46, ki je za generacijo novejši od rdečega E36, s katerim je nastopal v lanski sezoni. "Novi" avto razpolaga z več moči od predhodnika, a je s svojo zasnovo tudi nekoliko bolj nemiren. Kljub temu, da je naša ekipa tokrat izpustila sobotne treninge, je Luka (ki je nastopal z vročino) navdušil občinstvo že v svoji prvi vožnji, ko se je takoj zavihtel v vodstvo. Slednjega je uspel zadržati vse do finalne vožnje, kjer je kljub svoji edini napaki na tekmovanju (pri prelaganju je imel malo prevelik kot, ki je pomenil vrtenje) dosegel 2. mesto v razredu street/expert in 4. v street skupno. Dobri obeti za nadaljevanje sezone, v kateri bo svoj prvenec dočakal (kar je povezano z glavnimi cilji sezone) tudi GTR turbo.

Poleg fotografij (ki se trenutno še "vračajo" iz Italije) je uspelo še nekaj onboard in zunanjih posnetkov, ki bodo objavljeni na podstrani AM drift pokala.