Najzanimivejši drifterski dnevi šele prihajajo

Vse skupaj se bo začelo že čez nekaj ur, ko naša drift ekipa odpotuje na finale letošnjega avstrijskega drift prvenstva DCA.

Foto: Arhiv AM

22. 8. 2008

Luka-Marko Grošelj in Peter Žvan bosta na Wachauringu skušala unovčiti izkušnje iz preteklih let in se v svojih razredih (in seveda skupno) uvrstiti na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. LMG v razredu R2 (dirkalniki nad 2.500 "kubikov)" vozi "Emtrojko", ki ste jo bralci Avto magazina lahko "brali" v 14. letošnji številki in v videozapisu spremljali na naši spletni strani. Žvanova konkurenca pa so dirkalniki do 2, 5 litra delovne prostornine. Najostrejši tekmeci so domači aduti Comandella, relist Danzinger, inštruktor Pamper, Sattelberger . .

Le teden kasneje se bodo zopet ogreli motorji tekmovalcev in dlani gledalcev slovenske drift scene: 31.08. bo v logaškem Blagomix Racing Parku potekala 2. dirka letošnjega AM drift pokala, kjer po aprilski zmagi vodi Žvan pred presenetljivim Grego Mišicem. Svoje načrte ima seveda tudi eden ožjih favoritov za skupno zmago Peter Cimerman, ki lovorike najboljšega v 2007 ne namerava kar tako izpustiti iz rok. Več informacij o sami dirki najdete seveda na AM strani.

18.10 nas čakata še zanimivi dirki na stezi Raceland pri Krškem, kjer bo v razburljivem finalu polnem drsenj dvojic "izklesan" letošnji slovenski pokalni drift prvak.