Novo v Sloveniji: Vignale in Mondeo Hybrid

Fordova prestižna blagovna znamka Vignale je prišla tudi na slovenski trg. Z njo pri Fordu označujejo svoje posebej dodelane modele, pri katerih uporabijo boljše materiale, dodatno zvočno izolacijo, bogatejša je oprema, nenazadnje pa je vsak izdelani Vignale deležen tudi posebne dodatne kontrole kvalitete po programu, ki obsega več kot 100 točk.

23. 9. 2016

Modeli Vignale bodo pri nas na začetku na voljo pri vseh Fordovih trgovcih, sčasoma pa bodo odprli en ali dva posebna salona Ford Store, ki bosta nato namenjena izključno prodaji Vignalejev. Pri Fordu seveda ne načrtujejo množične prodaje teh modelov (letos naj bi jih prodali okoli 30), na začetku pa bodo kupcem ponudili Mondeo in S-Max izvedenke Vignale (cene prvega se pričnejo pri 35, drugega pa pri 39 tisočakih). Sledil bo še Edge, v prihodnosti pa še drugi modeli na čelu s prihajajočo novo Fiesto.

Precej bolj prodajno uspešen bi lahko bil Mondeo Hybrid. Avto, ki smo ga pri Avto Magazinu sicer testirali že pred nekaj meseci se lahko tudi v realnosti pohvali z izredno nizko porabo in sposobnostjo, da na elektriko prevozi dva ali tri kilometre. Sistem skupaj zmore 187 'konjev' (sestavljata ga dvolitrski atmosferski bencinec in sinhroni elektromotor ter baterija z 1,4 kilovatne ure kapacitete), najbolj zanimiva pa je cena: kljub zelo bogati opremi (ta temelji na opremi Titanium) in samodejnemu menjalniku namreč Mondeo Hybrid stane vsega 26 tisočakov, kar je res ugodna cena – podobno zmogljiv dizel s samodejnim menjalnikom je dva tisočaka dražji!

Ob predstavitvi novih modelov slovenski zastopnik Forda Summit Motors podpisal tudi novo sponzorsko pogodbo s Smučarsko zvezo – tako kot lani bodo smučarskim reprezentantom zagotavljali avtomobile. Letos jih bo 47, z njimi pa bodo prevozili več kot 2 milijona kilometrov.