Dacia kot bivalnik? Sedaj je to mogoče!

4. 3. 2023
Deli

Dacia je na dogodku European Motor Show v Bruslju predstavila nov paket opreme, poimenovan Extreme, ki je primeren za karavaning. Z njim se želijo še bolj približati vsem, ki želijo svoj čas preživeti v naravi. Pravi pustolovci pa bodo še bolj navdušeni tudi nad novim dodatkom, ki predstavlja novo dimenzijo uporabnosti Joggerja.

Nov nivo opreme Extreme povzema pustolovski duh, z njim pa lahko dodelate modele Jogger, Duster, Stepway in Spring. Ti se lahko tako ponašajo z dodatki v bakrenih odtenkih in drugih pustolovsko navdahnjenih podrobnostih. Ni pa vse le šminka. Dacijina rešitev Extended grip je del paketa Extreme pri Joggerju in Stepwayu. Električni Spring pa izključno s paketom Extreme lahko dobi tudi močnejši 48-kilovatni motor.

Enostavno, snemljivo in ugodno

To troje so inženirji zasledovali pri zasnovi. „Postelja“ je pravzaprav lesena škatla, ki se natančno prilega v zadnji del avtomobila in skupaj z blazino tehta 50 kilogramov. Pod leseno podlago, na kateri je blazina, je 220 litrov  prtljažnega prostora, ki je lahko dostopen. Z odprtimi prtljažnimi vrati pa lahko odprete tudi polico, ki lahko služi kot delovna ali odlagalna površina. Pri Dacii trdijo, da lahko ena oseba brez pomoči posteljo postavi v 2 minutah.

Prvi izmed mnogih

Sleep pack (paket za spanje) je prvi v seriji dodatne opreme InNature. Ustreza vsem stopnjam opremljenosti Joggerja, tudi tisti s 7 sedeži, če zadnja dva odstranite. Postelja, ki meri 190x130 centimetrov je postavljena 60 centimetrov pod strop vozila, za več zasebnosti pa lahko dokupite zastirke za okna.

 Če želite še več prostora, Dacia ponuja tudi šotor, ki se spoji z zadnjim delom Joggerja. Žal še ne vemo, ali bo vsa ta dodatna oprema na voljo tudi pri nas.

Fotografije: promocijsko gradivo

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu