To je Fordov odgovor na Californio

Ford si bo skušal z novim Nuggetom odrezati velik kos pogače na trgu malih bivalnikov.

To je Fordov odgovor na Californio (foto: Ford) Ford
24. 8. 2023

Tako, kot je bilo to pri Fordu že leta v navadi, je tudi nova generacija Nuggeta nastala v sodelovanju s priznanim nemškim podjetjem Westfalia, ki za predelave Fordovih avtomobilov v bivalnike skrbi že od leta 1985, ko so na osnovi Transita predstavili prvi model Nugget.

V aktualni generaciji pa ciljajo še višje. Osnova je namreč sodobna platforma, ki sicer gosti modela Transit in Turneo Custom, v prvi fazi pa bo na voljo z EcoBlue motorjem (125 kilovatov/170 KM) in samodejnim menjalnikom, kasneje pa bo na voljo tudi v priključno hibridni izvedbi. Na začetku bo na voljo le Nugget Titanium, ostale opreme in motorji pa bodo sledili kasneje.

Pri Fordu pravijo, da želijo z Nuggetom lastnikom pomagati odkrivati nove kraje, in to na udoben način. Izpostavljajo preprosto gibanje po kabini in sodoben pristop. Novi Nugget je tako opremljen s 30 centimetrskim osrednjim zaslonom, ki ga poganja najnovejša programska oprema SYNC 4. To zagotavlja vse sodobne načine povezljivosti.

V kabini so se zgledovali po udobju modela Turneo Custom. Druga vrsta ima lahko ogrevane sedeže in je po novem nameščena na vodila. Kuhinjski, spalni in bivalni deli so med seboj ločeni, tudi ob postavitvi dveh zakonskih postelj pa je gibanje po avtu neovirano. Nova je tudi dvižna streha, ki pod seboj skriva posteljo, namenili pa so ji novo, samozložljivo tkanino, za lažji dvig in spust.

V primerjavi s prejšnjim Nuggetom je novost tudi serijska prha s toplo in hladno vodo na zadku, priročen prostor za shranjevanje zunanje mize in stolov ter praktične rolete za zatemnitev.

Funkcije, kot so nadzor vode, elektrike ipd., se upravljajo prek sedemcentimetrskega zaslona v bivalnem delu, serijski je 5G modem za še večjo povezljivost, prek povezave bluetooth pa se lahko vaš mobilni telefon spremeni v daljinski upravljalnik funkcij bivalnega dela. Kot dodatna oprema bodo na voljo tudi strešne, sončne celice.

Preberite še: Volvo se je uprl trendu SUV! Njihov naslednji bo ...

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor: