Sezona karavaninga je odprta: to so 3 najboljše in zlahka dosegljive lokacije (idila na dosegu roke)

V uredništvu smo za vas poiskali bližnje destinacije, ki jih z avtodomom enostavno morate obiskati.

Sezona karavaninga je odprta: to so 3 najboljše in zlahka dosegljive lokacije (idila na dosegu roke) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 3. 2023

Sezona kampiranja je z bolj prijetnimi temperaturami in koledarsko pomladjo tudi uradno odprta.

Že prva priložnost za daljši oddih pa bodo velikonočni prazniki. Karavaning postaja vedno bolj popularen.

In kam tokrat? Preverite nekaj idej.

Italija: jezero Garda

Največje italijansko jezero je nadvse priljubljeno med slovenskimi turisti tudi zaradi slikovite pokrajine in mogočnih vršacev v ozadju.

Z živobarvnimi mesti, gradovi in ​​rimskimi ruševinami, plažami ter vinogradi pa je primerno tako za daljši oddih kot podaljšane vikende.

Nad idejo o obisku Garde bodo navdušeni tudi otroci, saj je v neposredni bližini priljubljeni zabaviščni park Gardaland.

Čas vožnje: 4h 30 min (412 km)

Avstrija: Koroška

Zvezna dežela Koroška leži na jugu Avstrije, zato je Slovencem hitro in enostavno dostopna.

Koroške se je oprijel kar naziv dežela jezer, saj je tu kar 1200 (večjih ali manjših) vodnih zajetij, od tega 44 nadzorovanih kopaliških jezer.

Ob sončnem vremenu in primerni obleki se lahko že v začetku aprila podate tudi na kolesarjenje po tamkajšnjih kolesarskih poteh, kot sta Alpe-Adria in tura ob reki Dravi.

Čas vožnje: 1h 20 min (85 km)

Hrvaška: Istra

Počitniška klasika v pomladnih dneh. Hrvaška Istra nudi vrsto možnosti za aktivno preživljanje prostega časa in je zatorej pomladi izjemno priljubljena med Slovenci.

Če vam je ljubo kolesarjenje, izberite Parenzano ali katero izmed obmorskih kolesarskih poti, v kolikor pa so vam ljubši sprehodi, razmislite o obisku Grožnjana, Motovuna ali pravljičnega Rovinja.

Sploh prej omenjeni mesteci na hribu v zaledju Istre sta v tem času priljubljeni med obiskovalci, tudi zaradi okusne kulinarike in Istrskih toplic – termalnih izvirov med Motovunom in Buzetom.

Čas vožnje:  1h 30 min (126 km)