Porsche na Hrvaškem odpira tovarno ...

25. 9. 2023
Deli

... a ne takšno, kot bi si mislili.

Nemški proizvajalec avtomobilov Porsche na Hrvaškem načrtuje tovarno za proizvodnjo električnih koles. Pri tem bo uporabil tehnologijo in znanje, ki ga je pridobil v podjetju Greyp Bikes, blagovno znamko Greyp Bikes pa bo ukinil, piše hrvaški časnik Jutarnji list.

Greyp

Porsche je hrvaški startup Greyp Bikes prek podjetja Porsche eBike Performance prevzel pred dvema letoma od ustanovitelja in izvršnega direktorja avtomobilske družbe Rimac Group Mateja Rimca. Sprva so v Porscheju napovedali, da bodo znamko obdržali, letos pa so se odločili za njeno ukinitev.

Greyp

"Delničarji Porsche eBike Performancea so se odločili, da se osredotočijo na novo dejavnost, kar pomeni razvoj in proizvodnjo pogonskih sistemov za e-kolesa," so sporočili iz podjetja. Napovedali so, da bodo poslovno enoto Greyp Bikes zaprli do konca leta.

Porsche

Načrte Porscheja je za Jutarnji list potrdil tudi Rimac. Pojasnil je, da namerava Porsche graditi novo tovarno in širiti svoje zmogljivosti na Hrvaškem ter da bodo podrobnosti znane v naslednjih mesecih.

Porsche

Porsche je 45-odstotni solastnik podjetja Bugatti Rimac, ki skupaj s podjetjem Rimac Technology sestavlja holdinško družbo Rimac Group, v kateri je skupno zaposlenih več kot 2000 ljudi.

Porsche

To sicer ni edina naložba Porcheja na Hrvaškem. Pred tremi leti so skupaj z največjim hrvaškim proizvajalcem mobilnih aplikacij Infinitum odprli razvojni center Porsche Digital Croatia, kjer je zaposlenih več kot 100 ljudi.

Preberite še: Bo tako videti prihodnost policijskih kontrol? (VIDEO)

BONUS VIDEO: Renault, ki piše zgodovino: Napočil je konec bencinu in legendarni oznaki …

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk