Dušan Lukič: Zabavna jesen

Svet avtomobilov v Evropi vsako leto zaznamujeta dva dogodka: spomladanski ženevski avtomobilski salon in jesenski v Parizu ali Frankfurtu.

11. 8. 2012

Tudi letos ne bo nič drugače in v Parizu bo zanimivo. Novi Golf in novi Clio bosta za slovenski trg najpomembnejši novosti. Prvi prihaja k nam novembra, drugi že oktobra. Za 'množice' bo torej poskrbljeno.

Potem so tu še Seat Leon in Toledo, Škoda Rapid, Opel Adam, Chevrolet Trax, Kia Carens ... Pa prenovljeni Q5, A3 Sportback, trivratna BMW-jeva serija 1 in Touring serije 3, novi Mondeo, kabrioletski Citroën DS3, nova Mazda6, Mercedesov A bo dobil različico AMG, CLS pa različico Shooting brake, malo osvežena bo Astra, pomlajen bo Auris, Peugeot bo ponudbi dodal malega križanca 2008, Volvo pa XC40. Tu bo še Mini Paceman pa še in še.

Manjkalo ne bo niti športnih modelov. Pri Ferrariju naj bi prvič pokazali novega superšportnika, naslednika Enza, Audijevega R8 bodo prenovili (R8 E-Tron pa naj bi se pokazal v serijski različici), Panamero rahlo pomladili, 911 bo dobil štirikolesni pogon, različici AMG bosta dobila Mercedesa A in CLS, manjkala ne bo prenovljena Mazda MX-5 (zadnja prenova pred prihodom povsem nove, ki bo tudi osnova za novo Alfo Spider), Aston bo svoji ponudbi dodal kabrioletsko različico V12 Vantage, Peugeot 208 pa bo dobil različico GTI.

Vse to seveda pomeni, da bo sledila tudi enako velika kopica mednarodnih (no, nekatere bodo na vrsti že prej) in domačih predstavitev, pa tudi to, da bo na našem seznamu testnih vozil še naprej huda gneča. Že do začetka avgusta se je skozi redakcijo zvrstilo skoraj 100 testnih avtomobilov in videti je, da bi lahko bilo po tej plati letošnje leto rekordno.

Ja, jesen bo sicer naporna, a tudi zabavna...