Kolumna: Dušan LukičNajboljši

Ja, leto je naokoli in spet je pred vami tista številka Avto magazina, ki je polna majhnih slik avtomobilov. Seveda, ponovno izbiramo najboljše avtomobile, tokrat z letnico 2017.

1. 10. 2016

Tistim, ki z veseljem berete teste, se tokrat seveda, kot vsako leto, opravičimo: zaradi Najboljših avtomobilov je v tej številki malenkost manj druge vsebine, kot ste je navajeni. A se vam bomo oddolžili že naslednjič (kar oglejte si napoved): veliki primerjalni test poslovno-družinskih karavanov višjega srednjega razreda že nastaja.

Seveda smo ravno v dneh, ko je ta številka Avto magazina prišla na prodajna mesta, že na avtomobilskem salonu v Parizu. Novosti bo (spet) veliko, nekatere bodo (kot recimo Citroën C3, Nissan Micra ali prenovljeni Clio) zelo zanimive (tudi količinsko) za slovenski trg, ki je seveda bolj v znamenju nižjega in nižjega srednjega avtomobilskega razreda – takšna je pač naša ekonomska realnost. V prejšnji števili Avto magazina smo vam večino novosti že razkrili, v naslednji vam bomo še tisto, kar so proizvajalci pred salonom ljubosumno skrivali, predvsem pa se bomo posvetili zakulisju in ljudem, ki stojijo za avtomobili.

Do takrat se posvetite izboru Najboljši avtomobili. Zelo hvaležni vam bomo, če boste tako kot v preteklih letih množično izpolnili vprašalnik na spletu. Tako (poleg tega, da lahko osvojite nagrade) ne le izberete najboljše avtomobile v posameznih razredih, temveč nam ponudite tudi natančen vpogled v to, kako razmišljajo kupci avtomobilov v Sloveniji, zakaj izbirajo določene avtomobile, kakšne avtomobile zamenjajo z novimi in podobno – in vse to vam bomo seveda tudi, kot po navadi, razkrili februarja naslednje leto.