Uresničite si sanje (Kolumna: Sebastjan Plevnjak)

Tokratno kolumno namenjam vsem, ki ste kdaj sanjali, da bi si kupili motocikel, in vsem vam, ki ga že imate, pa bi zamenjali znamko. A seveda ne za kakršnokoli!

Uresničite si sanje (Kolumna: Sebastjan Plevnjak) (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
15. 6. 2020

Sam sem sicer do motociklov precej skeptičen. Pa ne, da bi bilo z njimi kaj narobe, daleč od tega. A navada je železna srajca in ko nekdo ne mara motoristov (bodisi zato, ker so ga kdaj z nevarno, objestno ali kakorkoli drugače prehitro vožnjo znervirali), je kategorija posplošena in vse se meče v isti koš.

Vendar obstaja izjema. Ena in edina. Kot ljubitelj in pripadnik znamki sicer dopuščam možnost, da sem pristranski, a kar se tiče vtisa na cesti, imajo motocikli znamke Harley-Davidson veliko prednost. Velikokrat se mi je namreč že zgodilo, da sem bil ob vožnji s katerimkoli drugim dvokolesnikom deležen izsiljevanja, mrkih pogledov in splošnega neodobravanja.

Na Harleyju nikoli! Naj si bo to v Ameriki, Evropi ali navsezadnje v Sloveniji. Predvsem starejši udeleženci v prometu, ki se sicer najbolj pritožujejo nad motoristi, so do ameriške znamke milostljivi, celo spoštljivi. Prav tako pa se ne zgodi pogosto, da te policist, ko se pelješ mimo njega na motociklu znamke Harley-Davidson, ne zgolj prijazno pogleda, temveč tudi pozdravi!

Za vse ljubitelje in seveda za vse radovedneže bo tako 20. in 21. junija priložnost, da potešijo svojo radovednost ali se prepričajo o svoji zmoti. Če ste stari vsaj 24 let in imate seveda veljavni izpit A-kategorije, se lahko prijavite na testne vožnje (povezavo najdete na uradni Facebook strani zastopnika) in motocikle tudi preizkusite, drugi, ki se še pripravljate na motoristično izkušnjo, pa lahko pridete pogledat bleščeče lepotce.

Namreč, omenjeni konec tedna se bo pri slovenskem zastopniku znamke Harley-Davidson zgodil dogodek Harley on Tour 2020! Z njim pa bo v Slovenijo priromalo kar 22 najnovejših Harleyjev vseh velikosti in zmogljivosti! Testne vožnje bodo potekale predvidoma od 10. do 17. ure, kar pomeni več kot 100 testnih voženj na dan. Zato ne odlašajte in se odločite vsaj za preskus oziroma pridobitev dodatnih informacij.

Ker Harley-Davidson ni zgolj motocikel, ampak način življenja, ki je precej svojstven. To vam bo zagotovil vsak lastnik tega ameriškega motocikla, in to z velikim nasmehom na obrazu!