Kolumna: Dušan LukičNa pravi poti!

Ali je avtomobilski salon v Ljubljani dovolj zanimiv za obiskovalce, da lahko preživi? Bo prodaja vstopnic dovolj velika? Bodo razstavljavci zadovoljni s številom obiskovalcev? Po tovrstni prireditvi v Ljubljani po dolgih letih lahko na vsa vprašanja očitno odgovorimo pozitivno.

18. 4. 2017

Številka 75 tisoč morda ni tako velika, kot so nekateri napovedovali pred salonom, ko se je omenjala tudi številka 100 tisoč. A vsi tisti, ki stvari poznajo malo bolj od blizu, o takšnih številkah niso sanjali. Realne napovedi so bile med 60 in 80 tisoč obiskovalci in točno to se je zgodilo. A še bolj je pomembno to, da so si ti obiskovalci imeli kaj ogledati. 30 slovenskih avtomobilskih novosti je velik dosežek, za katerega so se nekateri uvozniki morali krepko spotiti, saj so nekateri avtomobile dobili praktično naravnost z ženevskega avtomobilskega salona.


Dobro je tudi, da so bili razstavni prostori (z redkimi izjemami) takšni, kot se spodobi. Dovolj blizu tistemu, česar smo vajeni s tujih, večjih salonov, a hkrati še finančno vzdržni za slovenske razmere. Izkazalo se je tudi, da tudi montažne halo dovoljujejo primerno razstavljanje avtomobilov (z izjemo nekaj klimatizacijskih problemov prve dni) in da je bila organizacija odlična – ne le za razstavljavce, tudi to, na primer, kako je bil organiziran prevoz za obiskovalce. V času salona sem nekajkrat zaokrožil po okoliških parkiriščih in priznati je treba, da kaosa ni bilo.


Pravzaprav je imel tale salon 31. novost: tudi Avto magazin je med njimi. Popolnoma prenovljen, veliko debelejši, z veliko več zanimivimi temami. In seveda v mesečnem ritmu. Veseli smo, da smo dobili toliko pozitivnih odzivov (in nekaj čisto upravičenih graj malenkosti, ki smo jih popravili že v tej številki) – očitno smo (kot salon in na splošno zanimanje za avtomobile in njihova prodaja pri nas) na pravi poti!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri