Uvodnik Dušan Lukič: Video!

To, da na naših spletnih straneh najdete kup videov, bolj ali manj neposredno povezanih z vsebinami revije, verjetno že veste.

19. 5. 2011

A zdaj smo naredili še korak naprej: oznaki Video pri članku v reviji, ki je opozarjala na to, da s člankom povezani video najdete na naših spletnih straneh, smo zdaj dodali še svoj kanal na priljubljenem 'jutjubu': www.youtube.com/AvtoMagazinSi.

Vse videe, povezane z vsebino revije, boste zdaj našli tudi tam. In še več: ob vsakem članku, ki ima na spletu z njim povezan video, smo objavili QR-kodo. To je tisti kvadratek s črno-belim vzorcem. Vse, kar morate narediti, je, da na svoj mobilnik naložite enega od programov, ki omogočajo branje teh kod. Nekateri mobilniki to omogočajo že 'serijsko', za druge priporočam Scanlife ali Barcode Scanner – oba je možno najti tako med aplikacijami za iPhone na iTunes kot v Androidovem Appstoru.

Ko boste v reviji prišli do članka s QR-kodo, le uporabite to aplikacijo, pokažite ji (s pom  jo kamere mobilnika, seveda) QR-kodo in na zaslonu mobilnika si boste lahko takoj ogledali video, povezan z vsebino. Bolj preprosto ne bi moglo biti, mi pa obljubljamo, da bo takih vsebin v reviji vse več in več – zato ob branju Avto magazina ob sebi ne pozabite imeti mobilnika.