Tudi v četrtem delu kultnega filma brez Porscheja ne bo šlo ...

5. 3. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Se spomnite filma Podli fantje (Bad Boys) z Willom Smithom in Marinom Lawrenceom v glavnih vlogah? No, poleg njiju pa ima v dveh od treh dosedanjih filmov pomembno vlogo tudi Porsche 911. In ja, tudi v četrto ne bo nič drugače ...

Skoraj 30 let je že od prvega filma franšize Podli fantje (1995), marsikomu pa je kultni Porsche 964 Turbo, ki ga je v filmu vozil detektiv Mike Lowrey (Will Smith) še kako dobro ostal v spominu. Za kako zelo kulten avto gre, pove tudi podatek, da je bil avto, uporabljen v filmu, pred slabimi tremi leti prodan za več kot milijon evrov.

Porscheja je zamenjal ...

V drugem delu se je režiser Michael Bay odločil, da se mora detektiv Lowrey od Porscheja posloviti in mu je namenil Ferrarija 550 Maranello. Še posebej znan je pregon po mostu v Miamiju, kjer Will Smith in Martin Lawrence s Ferrarijem (kot se za tak akcijski film spodobi) premikata meje mogočega.

Gledalci smo na tretji del morali čakati kar 17 let, v filmu Bad Boys For Life pa znova dočakali vrnitev znamke iz Stuttgarta, tokrat v obliki Porscheja 911 Carrera 4S. Detektiv Mike Lowrey pa bo za četrti del, ki končnega naslova še nima, očitno ostal zvest Porscheju.

Med snemanjem v Miamiju so namreč paparaci ujeli Willa Smitha in Martina Lawrencea ter ... Porscheja. Po slikah sodeč gre za model Turbo S generacije 992, ki pomeni kar precejšen preskok glede na Carrero 4S, uporabljeno v tretjem delu.

Še čisto malo bo treba počakati ...

Profimedia

Film sicer snemajo že skoraj leto dni, in sicer v Atlanti in Miamiju, sama produkcija pa je bila že večkrat prekinjena, prvič zaradi klofute Willa Smitha Chrisu Rocku na Oskarjih 2022, drugič pa ob stavki hollywoodskih delavcev. Datum izida je tako predviden (in potrjen) za 7. junij letos.

Preberite še:

Na prodaj Bugatti, zaradi katerega je ta zvezdnik pristal na črni listi francoskega proizvajalca avtomobilov
 
 

Novo na Metroplay: BMW X6 M60 - Magnet za poglede in zavistneže