Nekdanji 'James Bond' je namesto prekrška za prehitro vožnjo od policistov dobil ...

31. 1. 2024 | Nika Arsovski
Deli
Nekdanji 'James Bond' je namesto prekrška za prehitro vožnjo od policistov dobil ... (foto: Profimedia)
Profimedia

Pri BMW-ju so ga nagradili s serijo 8, zato je brez zadržkov pritisnil na plin …

Verjetno poznate hollywoodskega igralca Piercea Brosnana? Če ne drugače, vsaj kot Jamesa Bonda, saj je v vlogi slavnega tajnega agenta zaigral v kar štirih filmih (GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough, and Die Another Day). No, očitno pa mu je slava prišla še kako prav, tudi ko se je soočil s policisti.

Profimedia

Sredi 90. let, na vrhuncu svoje slave, je namreč igralec prejel v dar BMW-jevega coupeja 850 Ci. To je bilo malo po uspehu filma GoldenEye, v katerem se je Brosnan znašel tudi za volanom BMW Z3.

Skratka. Da se BMW-jeva vozila pojavijo v kar treh delih franšize je bil del pogodbe med MGM in BMW. V naslednjih dveh - Tomorrow Never Dies in The World Is Not Enough – se je tako tajni agent prevažal s 750iL in osupljivim Z8. 

Prednost slave 

Kakorkoli. Brosnan je že pred leti v oddaji The Late Night with Conan O'Brien delil dogodivščino s srečanja z možmi v modrem. Za volanom svojega coupeja 850 Ci je namreč brez zadržkov pritisnil na plin. Nič čudnega, gre za avtomobil s 5,4-litrskim motorjem in 240 kW (322 KM). 

Tudi na prvi dan snemanja filma Dantejev vrh, ko se je pogumno vozil s snemanja v Idahu. Števec je pokazal kar 193 km/h, kar je daleč čez dovoljeno hitrost in prav v tistem je zagledal policista, ki sta mu mahala, naj ustavi.

Resno prehitro, toda ...

Ko sta policista zagledala hollywoodskega igralca, ju je želja, da bi mu napisala kazen, minila. Poleg tega je imel Brosnan tudi 'dober' izgovor: »Nisem se zavedal, da vozim tako hitro, saj je vožnja s tem avtomobilom tako dobra, tako gladka.« 

Odločila sta se, da ga izpustita le z opozorilom. Poleg tega pa je moral izdati še manjšo skrivnost s snemanja. Zanimalo ju je namreč, kako je filmska ekipa Goldeneye izvedla bungee jump, posnet na jezu Verzasca v Švici. 

Preberite še:

Novo na Metroplay: Montaža lepotnih posnetkov slovenskega ljubljenčka – To je novi Renault Clio!