Anže Logar poleg najljubšega avtomobila razkril tudi priljubljeni šport

Ste vedeli, da vozi kabriolet? Očitno ima rad veter v laseh.

Anže Logar poleg najljubšega avtomobila razkril tudi priljubljeni šport (foto: Instagram/Anže Logar) Instagram/Anže Logar
10. 11. 2022

Predsedniški kandidat Anže Logar je na Instagramu razkril, kaj vozi. Pokazal je svojega kabrioleta znamke Saab, na katerega je izjemno navezan. Gre za Saab 9-3 Aero Cabrio z letnico 2004.

Ima ga že najmanj 17 let, saj je objavil fotografijo iz leta 2005, na kateri vozi ta avto, nato pa še eno iz letošnjega leta, ki je nastala v istem vozilu. "2005/2022. Avto, ki se ne stara …" je ob fotografiji zapisal Logar. Izvedeli smo, da je avto kupil še za časa službe v evropskem parlamentu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anže Logar (@anze.logar)

"Znamka Saab mi je bila od nekdaj všeč, predvsem ker so pri Saabu že dolgo pred drugimi stavili na varnost. Prav tako znamka ni sledila trendom, ki so se pogosto izkazali za muho enodnevnico. Ostali so zvesti sami sebi. Motorji so bili vrhunski, vzdržljivi, vozno udobje prav tako. Oblika mi je bila vedno všeč, je pa res, da na svoj specifični način," je pojasnil Logar, ki je v mandatu prejšnje vlade prevzel vlogo zunanjega ministra.

Pred prihajajočim drugim krogom predsedniških volitev je Logar sicer poleg avtomobila razkril tudi svoj najljubši šport, ob tem pa zapisal: ‘’Boks je plemenita veščina. Ko treniraš, daješ vse od sebe, ko si v ringu, se boriš do konca. Udarci pod pas so prepovedani. Na koncu se objameš, ne glede na to, kdo zmaga.’’

Znamka za bogataše

Znamka Saab je svoj čas veljala za samosvojo. Nanjo so prisegali predvsem vozniki višjega sloja, veljalo pa je, da so njihovi avtomobili pogosta izbira arhitektov srednjih let. Namreč švedska znamka je v avtomobilskem svetu poskrbela za vrsto inovacij in nenavadnih rešitev. Z gospodarsko krizo se je dolgoletna zgodba švedske avtomobilske znamke klavrno končala, leta 2012 pa je bil na sodišču v Vänersborgu dokončno razglašen stečaj podjetja.

Preberite še: To je še zadnji avtomobilski salon znamke, ki se je poslovila že pred desetimi leti

To pa še ne pomeni, da je Saabov duh resnično izumrl. Daleč od tega, številni navdušenci znamke še danes s ponosom vozijo Saabova vozila. Med drugim tudi Logar.

V garaži več avtomobilov te znamke

To ni edini Saabov avtomobil v njegovi garaži, smo poročali. Očeta je že pred leti presenetil s Saabom 9-5 z letnico 2008, za družinski avtomobil pa je izbral Saab 9-3 sportcombi letnik 2011. Prav v tistem času so namreč zadnja Saabova vozila zapustila proizvodni trak: tako ima Logar v svoji garaži najverjetneje enega izmed zadnjih Saabov.

"Kupil sem jih namenoma. Saab Cabrio mi je še vedno najlepši kabriolet, sportcombi mi je tudi še vedno všeč, 9-5 pa mi je po svoje grd, ampak je zelo kakovosten velik avto, ki odlično služi svojemu namenu," razlaga predsedniški kandidat, ki mu ankete javnega mnenja napovedujejo najvišjo podporo.